Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stockenträffen 2014

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Färgglatt lunchdräll
Färgglatt lunchdräll på Hermanö.

Det var ett par år sedan vi var på Stockenträffen men i år kom vi ur soffan igen. Landade på Stocken vid sjusnåret i fredags. Upp med tältet och lite snabbt tjöt innan vi vrålhungriga satsade på restaurangen. God Lasagne i trevligt sällskap! Sen mer snack bland tälten innan vi somnade sött. Tydligen hade det varit omkring 40-talet paddlare redan på fredagens morgon.

Fredagsmiddag, inte så värst trångt på restaurangen ;)
Fredagsmiddag, inte så värst trångt på restaurangen 😉

Efter långfrukost och förmiddagsvimmel/mingel i lite ruggigt väder kom vi i kajakerna till slut. Kröp i torrdräkterna och paddlade ut mot Hermanö med Johan från Örebro. Real Turmat bjöd på lunch ute vid Hermanö huvud så det lockade nog ut ett 50-tal dit. Trevligt med bjudlunch och dessutom extra trevligt att många samlas för gemensam lunch. Strax innan lunchen sprack det dessutom upp lite och blev göttigare väder.

Så småningom paddlade jag, Pia och Ulrika norrut på Hermanös utsida, där är ju alltid fint att snirkla sig fram. Genom Gullholmen och sen minsann lite motvind innan vi var tillbaka på campingen. Fortsatte med förmiddagens tema och så småningom blev det mat igen. Var kring 70-talet paddlare som käkade verkade det som, kön var inte lång men grymt långsam, tur vissa var först på plats 😉 Go kväll med gött snack. Vi blev inte toksena medan andra blev det definitivt och vissa såg lite mer sletna ut än andra på söndagen förmiddag 🙂

Natten till söndag kom det några rejäla skurar, dock inte som i Malmö. Bra när det inte är sol hela tiden så man får nån nytta av torrdräkt, tält och Goretexprylarna 🙂 Frukost i tältöppningen och sen mer tjöt. Ganska många började packa ihop och drog iväg på förmiddagen. Jag & Pia tog en sväng lite söderut och sen utåt mot Vallerö, lunchade på Vallerö och sen in till Stocken igen. Bara två tält kvar och nån bil med kajakhållare.

Lite snålt med vågor och vind för de som jagade det men annars bra paddelväder, inte tokvarmt, tokkallt eller tokblåsigt. Totalt gissar jag på att Stockenträffen lockade kring 80-talet (varav ett 30-tal från MestUte-ligan) paddlare i år och det är ju helt okej. Vädret skrämde nog bort en del kan man ana. Skönt med öppna träffar utan så mycket program och tider att passa, det ger mycket tid att tjöta och umgås. Sen tror jag dock att det hade varit vettigt med liite aktiviteter, framförallt för att få dit de som inte är helt fast i kajakträsket. Inte helt lätt att komma in i gängen som känner varandra sen tidigare och sen länge. Tjörns Kajakklubb körde lite dagsturer och det fångar upp en del men kanske ska försöka få ut det bredare, likaså att det bjuds på lunch och finns restaurang osv. Kanske lite kurser, workshops osv. Orust Kajak har ju nya ägare men de gjorde inte så mycket väsen av sig direkt.

Tror Stockenträffen ganska lätt kan dra dit rejäla högar med folk precis som förr med relativt små insatser.

En mycket trevlig helg, alltid lika kul att träffa likasinnade och alltid gött att plaska runt i de fina miljöerna som man besöker alltför sällan. Ses väl nästa år?!

Lunchhäng
Lunchhäng
Alla får såklart vara med! Ivy åker Rockhopper bakom Philipp
Alla får såklart vara med! Ivy åker Rockhopper bakom Philipp
Lunch på Hermanö
Lunch på Hermanö
Hermanöstranden
Hermanöstranden
Smalt är alltid kul
Smalt är alltid kul
Ulrika och Pia utanför Hermanö
Ulrika och Pia utanför Hermanö
Genom Gullholmen
Genom Gullholmen
Middagshäng
Middagshäng
Lördagsmiddagshäng
Lördagsmiddagshäng
Tältöppningshäng
Tältöppningshäng
Tarpmys
Tarpmys
Ralf i tältbyn
Ralf i tältbyn
Kajakparkering
Kajakparkering
Plaskfunderingar
Plaskfunderingar
Lite skumantydanb utanför Vallerö på söndagen
Lite skumantydan utanför Vallerö på söndagen
Blågrön söndagseftermiddag utanför Vallerö
Blågrön söndagseftermiddag utanför Vallerö
Paus på Vallerö
Paus på Vallerö

3 svar på ”Stockenträffen 2014”

  1. Jo hade nog stått ut med några dagar till. MKK höll i Maraton-SM i helgen o jag var tvungen o åka tillbaka o fixa lite tyvärr. De fick en del regn under tävlingarna.. 🙁

    Svara

Lämna ett svar