Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Runt Kullaberg och över – sol, is och finfint

Här var det lite väl lågt vatten
Här var det lite väl lågt vatten

Jag tog en sväng runt Kullaberg idag. Blev lite paddelsugen efter skridskomorronen, toksurf och lite vedpyssel. Kollade på Utedräll i söder om nån var sugen, men antingen var de kanske redan ute på vattnen eller så satt de ännu mer fast i sofforna…

I Arild var det litelite snö och lite is på stenarna kring Tussans badplats och lägre vatten än jag sett tidigare. Go paddling utåt med lite svag vind snett bakifrån. Ute vid Nimis syntes Lars Vilks till och några livvakter, annars var det rätt sparsmakat med folk.

Is i tunneln
Is i tunneln

Rätt mycket is på berget, inte så ofta det är det men det är alltid lika fräckt. I tunneln var det oxå mycket is och klart trångt, men det gick. Ojade mig lite för Pia härom dan att min ena kajak (gamla Clapotisen) är så tung, men nu skrapade jag i alla fall av några gram.

Ute vid Ablahamn var det ett par dykare i vattnet och strax innan spetsen följde en säl med en bit. Runt fyrarna lite folk men inte direkt trångt, fast mer trångt än på vattnet såklart.

När jag rundat spetsen fick jag lite motvind, inte för att det blåste mycket men klart svalt blev det. Nära land var det dock hyfsat lä. Landade vid Fågelvikens badplats i södra Mölle. Lite fika i lä innan jag promenerade mot Arild för att hämta bilen.

Lugnt vid spetsen
Lugnt vid spetsen
På väg ner mot Arild
På väg ner mot Arild

Alltid fint kring och på Kullaberg, men idag blev oväntat bra då det inte är så ofta med is på berget. Och kombinationen paddla runt och gå tillbaka är trevlig så får man sprattla med de trötta benen en sväng oxå.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar