Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nimis & Arx på Kullaberg

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Lars Vilks skapelser Nimis & Arx på Kullaberg är väl värda ett besök. Man kan tycka allt möjligt om Vilks och att han byggt Nimis & ARx inom Kullaberg naturreservat. Men väl på plats är det imponerande byggen och kul att se.

Ett besök på Nimis landvägen sker oftast genom att man parkerar vid Himmelstorp och går ner till Nimis. En relativt kort promenad men bitvis ganska krävande med stenig stig och brant terräng. Besöket kombineras lämpligen med fika vid Himmelstorp och med ett besök på Kullabergs högsta topp Håkull. Det går även att gå en runda och då kan man följa stranden österut från Nimis, Arx och Ladonien och gå en knapp kilometer innan man vänder uppåt igen. Vill man gå en lite mer strandnära promenad går det att gå från Arild längs med kusten ut till Nimis, då är det skapligt stenigt men inte så mycket lutning 🙂

Paddlar man till Nimis är det närmast från Arild men en riktigt fin tur om man börja i Mölle såklart. Kan vara lite trixigt att komma iland vid Nimis då det är stora stenbumlingar men vid stilla väder går det finfint.

Nimis på Wikipedia

Lars Vilks hemsida

Lämna ett svar