Köp friluftsprylar hos Amazon


Igår tog vi en trevlig liten utflykt ned till Rövarekulan naturreservat strax söder om Ringsjön i skåne. Ganska nära mitten av skåne helt enkelt. Rövarekulan är bland annat känt för sitt stora bestånd av Ramslök.

Soligt och lite blåsigt besök men nere i dalen var det lä och gött, en del folk ute men trots att naturreservatet Rövarekulan är litet blir det långtifrån trångt.

Vi gick igenom de flesta stigarna i dalgången. Imponerande mängder med Ramslök, de flesta blommade inte men några nästan fullt utslagna och mycket knoppar såg vi. Såg även massvis med vitsippor men även gulsippa och blåsippa. Kul att få både gul, blå och vitsippa på samma bild. I övrigt finfina bok- och lövskogar. Inom området finns även vindskydd, rastplatser och dass.

Såg även Vitskråp som tydligen inte är så vanligt förekommande på andra ställen. Vätteros var en annan ny växt för oss.

Vi kommer säkerligen åka dit igen. Ingen Ramslök plockad för det är inte tillåtet där, vi får hoppas våra egna tiotalet plantor på tomten sätter fart 🙂

Läs mer om Rövarekulan hos Länsstyrelsen

Nere i den djupa ravinen slingrar sig Bråån fram genom skogsklädda marker. Förr i tiden kunde man höra dansmusik och skratt från dalgången under ljusa sommarkvällar. Idag får man istället njuta av åns porlande och den rika fågelsången. I det 2,5 km långa reservatet finns en väldig artrikedom.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera