Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rörisolering på Odlingstunneln, hjälper det?

På vår första odlingstunnel som vi köpte på Ebay, 6x3x2m köpte vi till isolerande tejp att sätta på rören. Ställningens rör blir väldigt varma i solen och tejpen ska isolera lite mot plasten och skona plasten. Tunneln stod uppe en sommar och en höst innan stormen Gorm drog sönder både plast och stomme eller mest stommen egentligen. Innan dess hade vi sett att det var gott om hål i plasten, mest längs odlingstunnelns ställning.

Till vår andra tunnel köpte vi istället tjockare rörisolering som vi klädde rören med. Tunneln sattes upp för ett år sedan, i början av april 2016. I Slutet av sommaren såg vi att det blivit hål längs rören på den med. Känns som ungefär lika mycket som på tunnel nummer 1. Så frågan är om rörisolering eller tejp hjälper över huvud taget? Svaret är nog att det inte hjälper alls på denna typen av plast. Plasten är helt enkelt för dålig. Stommen ser dock fin ut fortfarande.

Nåja, vi hoppas tunneln håller ihop denna säsongen med. Nästa blir det kanske så att vi köper lite rejälare klar tunnelplast och klär in vår befintliga stomme med. Vi får se, det kan bli ett växthus istället.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar