Köp friluftsprylar hos AmazonStormen Gorm flyttade och vred vår förra tunnel så det fick lite arbete med vinkelsågen på stommen och sen tippen. Härom dagen satte vi plasten på vår nya. Det blev en likadan, 6x3meter, vi funderade på annan modell, växthus med mera men denna kändes som ett vettigt och prisvärt alternativ för att testa lite mer.

Tomten framför huset sedd uppifrån taket
Tomten framför huset sedd uppifrån taket


Ställde den på samma ställe som den förra, bäddarna och marktäckningen var ju kvar. Lite trixigare att få på väven när bäddarna stod tätt inpå stommen men det gick, Pia fick fixa det mesta då jag fortfarande är mer eller mindre enarmad.

Ska bli kul med ännu en tunnelsäsong, vi satsar på lite tidig sallad, nya zeeländsk spenat, rädisor och bladgrönsaker och sen lite paprika, tomater, melon osv. Hoppas även på att få in lite senare sådder och skördar för bladgrönsaker långt in i höst.

Precis som förra året kör vi med flis på golvet mellan bäddarna och i år fyller vi nog på med ett par balar kutterspån. Flis och spån ger ett skönt klimat inne i tunneln, vi krånglar inte med markduk eller så, tycker mest det känns onödigt, bättre med organiskt material både för klimatet och lagom fukt i tunneln och så kan ju maskarna slingra sig som de vill 🙂

I bäddarna har vi lagt tidningar eller kartong underst för att hålla bort gräset till att börja med men samtidigt ge maskarna fritt spelrum även där, det är ju där de ska göra sena stora nyttan.

I övrigt har lite rabarber börjat kika upp, vi har fått leverans av fyra ton planteringsjord, har delat lite gräslök, rätt mycket blandat sått inne och en del omplanterat och utflyttat i tunneln. Lök och lite potatis nere. Fick hjälp att fälla några träd i februari men de ligger kvar så länge, får vänta på att axeln är sugen på att köra motorsåg.

Rejält lass planteringsjord istället för larvig påsjord
Rejält lass planteringsjord istället för larvig påsjord
Lite grå dag, tomten sedd nerifrån boden. Fått tag på en plasttank på en kubikmeter som ska få bli vatten"torn" framöver
Lite grå dag, tomten sedd nerifrån boden. Fått tag på en plasttank på en kubikmeter som ska få bli vatten”torn” framöver

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera