I somras köpte vi oss en Olympus Tough TG-5 som är en vattentät kompaktkamera. Den ersatte vår gamla Canon D-20 som börjat strula lite med både batterier och annat. Efter ett drygt halvårs användning tycker vi fortfarande Olympusen känns som ett klart bra köp.

Varför valde vi just denna modell? För att den hade vettiga specifikationer och framförallt för att det går att spara filer i råformat. För de flesta spelar inte tillgång till råformat någon roll men för oss som gillar bilder, gillar att pyssla med bilder och dessutom har gjort det i många år är det en faktor att räkna med.

Vi har fortfarande kvar Nikon AW-1 som vi fortfarande är nöjda med. Skönt att ha två bra vattentäta kameror och nu har alla våra kameror råformat utom mobilerna men när vi uppdaterar så kommer även de med i råa klubben. Nikon AW-1 är ett par strån vassare än Olympusen men oxå minst dubbelt så stor med det lilla objektivet.

För de allra flesta är nog Olympus Tough TG-5 en mycket vettig kamera där man vill kunna ta blötare bilder. Vill man krångla mer med objektivbyte och få lite bättre teknisk kvalisort så är AW-1 finfin.

Kolla efter Olympus Tough TG-5 på Prisjakt

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera