Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Myggmedel i sprayform. Mygg & fästingspray på Valöutflykt
Mygg & fästingspray på Valöutflykt

Sjö & Hav är i min värld mest kända för att ha saltvattentvål och saltvattenschampoo. Men nu i år har de kommit med myggmedel också. Eller rättare sagt mygg- och fästingmedel. Medlet finns både som spray och roll-on. Medlet är växtbaserat och ska vara ett bra alternativ till t.ex. det omdiskuterade DEET. Sjö&Hav ska ha betydligt mindre hudupptag och därmed vara skonsammare för oss. Mygg & fästing innehåller Citriodiol, en olja som utvinns av Citroneukalyptusträdets blad, är biologiskt nedbrytbart och producerat under Fairtrade-förhållanden

Vi har använt det en hel del nu, hemomkring, en del myggiga kvällar både på utflykt med kajak, till bil och fots. Det verkar som om det håller mygg och knott borta bra. Myggmedlet luktar ganska skarpt av citron till att börja med men det lugnar sig ganska snart. Svårt att säga om det hjälper mot fästingar, sällan vi smetar in oss innan vi går ut i skogen eller pysslar hemomkring. Överlag tycker jag spray känns vettigare än rollon blir mindre kletigt.

Kan nog bara ett bra alternativ för att slippa bli alltför uppäten.

Sjö&Hav finns i välsorterade butiker, både fysiska och såna där på nätet.

Köp myggmedel från Sjö & Hav hos Apoteket.

Sjö & Hav hos Prisjakt

Mer hos Sjö&Hav på www.sjohav.se. Hela pressreleasen finns här: http://news.cision.com/se/sjo-hav/r/vaxtbaserat-mygg–och-fastingmedel—ett-smartare-val-for-familjen,c9602129

Så här skriver de själva:

Sjö&Hav Mygg- och fästing är ett växtbaserat, icke-syntetiskt alternativ till traditionella insektsmedel som bl. a. innehåller det omdiskuterade ämnet DEET. Sjö&Hav Mygg- och fästing har samma effekt som DEET men har ett betydligt mindre hudupptag och därmed mer skonsamt mot oss människor. Det är också biologiskt nedbrytbart. Den aktiva komponenten Citriodiol®, är en olja som utvinns ur Citroneukalyptusträdets blad och skyddar effektivt mot blodsugande och bitande insekter som mygg, knott, broms och älgfluga samt minskar signifikant risken för bett av fästing. Insekterna upplever doften som oangenäm och användaren blir inte attraktiv för insekterna. Medlet har bevisad full effekt i upp till 6 timmar.

Citriodiol® härstamar i kampen mot insektsburna sjukdomar som malaria och denguefeber. Genom att ångdestillera olja från Citroneukalypsusen och imitera en naturlig mognadsprocess, tog The London School of Hygiene and Tropical Medicine, 1994 fram den aktiva komponenten Citriodiol® PMDRBO. PMD står för p-mentan-3,8-diol och RBO för Rich Botanic Oil. Citriodiol® har genomgått flertalet effektivitetstester och jämförelser med DEET och världsledande forskare på området erkänner Citriodiol® som det enda växtbaserade insektmedlet med bevisad full effekt. De kallar därför Citriodiol® för ”Andra Generationens Insektsmedel”. Godkänt och registrerat av svenska Kemikalieinspektionen.

• Effektivt skydd i 6 timmar
• Lika effektivt som DEET-produkter
• Lägre hudupptag än DEET
• Extrakt från Citroneukalyptus
• Utgör inget hot mot miljön
• Rekommenderas internationellt för små barn (i Sverige från 3 år).
• Missfärgar inte textil, plaster eller gummi.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar