Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Behöver motion vara så svårt?

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Mountainbike i fin bokskog
Mountainbike i fin bokskog

Att det är vettigt att röra på sig är nog de flesta överens om. På ena eller andra sättet. Men jag är nog allt lite förvånad över att det är så många som tvunget ska göra det så svårt.

Man måste ha sprillans nya kläder och utrustning och helst ska all rörelse göras på iordningsställda platser eller lokaler. Helst vara med i ett par föreningar och helst träna med maskiner och/eller inomhus i grupp.

Springer man en liten runda hemomkring får man ju både frisk luft (om man inte bor i en stad, fast då är väl inte luften frisk inne heller…) och motion. Det kostar dessutom ingenting och det krävs inte massa transporter och/eller utrustning.

Eller varför cykla i grupp inomhus i kass luft när man kan cykla runt i fantastiskt fin natur och få frisk luft, naturupplevelser ”på köpet”?

Sen tror jag det här med att röra på sig lagom är det bästa. Absolut inte för lite, men för mycket är nog inte heller bra, då kommer nog skador på köpet, fast dit är det nog väldigt väldigt långt för de flesta.

Så ur och rör på er nu! Lite promenader, cykling, rodd/kanot, mountainbike, hopp och lek längs skogstigar och på fina grusvägar. Vänta inte till sen! Ju tidigare desto bättre! Får du in rörelsen i vardagen är det troligtvis ännu bättre.

Lämna ett svar