Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vinter i Torekov & Hallands väderö

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Stilla, vitt och finfint i Torekov
Stilla, vitt och finfint i Torekov

Vi tog en liten paddelsväng till Hallands väderö idag. När vi satte oss i bilen här hemma strax innan elva visade biltermometern minus 18, kändes lite onödigt svalt. Ute i Torekov var det dock bara tio minus.

På väg ut mot ön
På väg ut mot ön

I viken norr om hamnen var det is, så vi sjösatte söder om hamnen. Lite antydan till is därmed inne i skyddat vatten. Solen sken och vi fick fin paddling ut till ön. När vi kom nära var det issörja, lite närmare lite mer sörja, men vi tog oss fram till ön i alla fall med lite kamp.

Lite issörja
Lite issörja
Mer och tätare issörja närmare Hallands väderö
Mer och tätare issörja närmare Hallands väderö
På väg inåt igen
På väg inåt igen

Tog oss en sväng längs med ön och sen tillbaka, isfritt på norrsidan, men onödigt svalt i den svaga vinden där. Sen tillbaka mot Torekov igen.
Mer is i Torekov när vi kom tillbaka, kan nog bli klart svårpaddlat inom kort  om kylan håller i sig och det inte blåser nåt.

En fin liten vintersväng i alla fall. Gött!

Sol från klar himmel, supergött
Sol från klar och blå himmel, supergött
Isigt på bryggan inne i Torekov
Isigt på bryggan inne i Torekov

4 svar på ”Vinter i Torekov & Hallands väderö”

  1. Tog lite film också som kan komma att hamn i ett vinterprojekt jag och en polare jag håller på med, vi ska väl klippa ihop det nu strax är tanken annars är det utlandsresa på agendan. Min polare heter niklas, bor i torekov och är också en kajakare, tror han sa att han hade exakt samma båt som er, hehe. Vilken häftigt hemsida ni har! Trodde först att det var ett forum.

    Svara

Lämna ett svar