Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hänga runt en eld är mysigt. Oavsett var det är, hemma på tomten, på en kobbe i skärgården, vid en sjö, vindskydd osv. Oftast går det att hitta en befintlig eldstad som kan nyttjas. Ibland vill man elda på ställen där det inte finns någon eldstad och det går inte eller känns onödigt att fixa en. Då kan en portabel hopfällbar eldstad vara smidig.

Det finns lite blandade varianter. Den här som vi har och använt lite grann är en ganska vanligt modell. Hopfälld i sitt fodral är den i volymen som en 1-liters flaska/burk ungefär. Utfälld blir den runt 40cm hög. Eldar gör man på ett nät därav kallas eldstaden även eldnät.

Funkar riktigt bra. Nätet gör att det kommer till bra med luft så det brinner snabbt. Det som blir kvar blir lätt aska som trillar genom nätet och är nästintill osynligt. Eldstaden som sådan ger inget vindskydd alls så rimligt i lä är en bra plan.

Eldstaden är relativt liten (finns säkert större varianter) så småved är klart bäst. Kakelugnsved med längd runt 25cm är perfekt.

I och med att det blir så lite aska som trillar ner kan man använda den varsomhelst och det blir i stort sett inget kvar på nätet. Några små kolbitar kan det bli kvar men det är rimligt lätt att hantera.

Smidig pryl som medgör eldning nästan överallt.

Köp eldstaden hos Amazon

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar