Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dunbyxor

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

I början av 2010-talet tyckte vi att vi behövde (villhövde) ha dunbyxor. Valet föll på Western Mountaineering och vi köpte ett par Flash Pants till mig (Erik) och ett par Flight Pants till Pia.

Dunbyxor eller andra rejält isolerade byxor är superskönt om/när man skall vara still en del. Vid paddling under den svalare årstiden blir det lätt mycket landhäng och då är det gött att krypa in i dunkläderna.

Flash Pants är Western Mountaineerings lättaste dunbyxor. Tunnt tyg och inga dragkedjor. Enkelt spänne/skärp i midjan. Lite förstärkta i rumpan.

Flight Pants är lite rejälare. Både tjockare tyg men även hellånga dragkedjor för enkel på/avtagning. Samma skärp/snörning i midjan.

Förutom att det är lättare att hålla värmen ser bäraren av dunbyxor ut som en michelingubbe 🙂 Både flight pants och flash pants är rejält fluffiga. Vi har använt dem både som ytterplagg men ganska ofta innanför ett par skalbyxor för att skydda och skona själva byxan.

Båda byxorna är klart små hoppackade, Flash Pants såklart snäppet mindre men båda ryms i de flesta packningar. Lätta dunbyxor kompletterar dunskor och dunjacka bra för en komplett dunupplevelse.

Spana efter friluftsbyxor hos Outnorth.

Lämna ett svar