Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Mokabryggare ger gott kaffe både hemma och ute

För femtontalet år sedan fick vi en mokabryggare av Ralf. Vi gillade den direkt, använde den enbart för friluftslivet under ett par år och körde med ”vanlig” bryggare hemma. Så småningom kom vi dock på att Mokabryggaren är kanon även hemma och på senare år även i stugbilen Winzent.

Numera använder vi Mokabryggaren alltid hemma, alltid i Winzent, oftast i Fjällstugan och då och då på utflykt på friluftsköket. Smidigt att få samma typ av goda kaffe överallt. På utflykt med kajak eller till fots blir det då och då fortfarande snabbkaffe.

Nu är vi inga kaffesnobbar eller kaffenördar men gott kaffe gillar vi, jag som det är och Pia med massa mjölk, så det kanske mer är att betrakta som mjölk med kaffesmak 😉

Mokabryggare är alltså en kaffemakarapparat som ställs direkt på platta eller låga och tillverkar kaffe under tryck. Inte lika högt tryck som espresso dock. Bryggaren innehåller tre delar; nederdel där vatten fylls på, filtertratt där kaffe fylls på och ovandel där det färdiga kaffet samlas. Läs mer om Mokabryggare hos Wikipedia. Vi har en sexkoppars, det är lagom med två sådana omgångar för vårt morgonkaffe. De sex kopparna är ju gulliga espressokoppar så inga jättemängder direkt.

Smidigt och praktisk med samma goda kaffe var man än befinner sig tycker vi. Dessutom är mokabryggarna tåliga och man slipper dessutom använda engångsfilter, ömtåliga trattar osv.

Den första vi använde var från nåt italienskt märke. När vi slitit ut den köpte vi ny på Ikea. det finns såklart friluftsvarianter också. Köp en i rostfritt, de håller sig fräschast längst.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar