Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Aktieutdelning varje vecka

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Aktieutdelning är ett roligt och trevligt sätt att få lite ljud i plånboken.

”Aktieutdelning är en utbetalning i form av kontanter eller andra tillgångar från ett aktiebolag till aktieägarna. Den vanligaste formen av utdelning är att ett bolag delar ut hela eller delar av tidigare vinster.

Som aktieägare är man delägare i ett bolag och har rätt till nuvarande och framtida vinster. Genom utdelning får aktieägarna en del av vinsten som har genererats av bolaget.”

katching – utdelningsljud

Vi har själva våra små aktieportföljer hos framförallt Avanza men även något litet hos Nordnet. Hos Avanza får man ett katching-ljud klockan 08.30 om/när man fått en utdelning. Alltså ett ljud som låter som en gammaldags kassaapparat. Klart kul morgonljud oavsett om det bara är någon krona som delas ut.

Aktieutdelning varje månad

Aktieutdelning varje månad är lätt fixat. Antingen via enskilda aktier som delar ut varje månad. Månadsutdelare är inte vanligt blanda svenska aktier, det finns i dagsläget bara en eller två stycken. Bland amerikanska finns det dock många. 

Ett annat sätt att få aktieutdelning varje månad är att köpa flera olika aktier som delar ut varje kvartal eller kanske halvårsvis men olika månader. Då kan man få till månadsvis utdelning men med tre olika aktier. Här är det det lätt fixat även med svenska aktier men ännu lättare med amerikanska där de flesta delar ut kvartalsvis.

Aktieutdelning varje vecka

Att få aktieutdelning ofta är nog roligare än sällan tycker nog många. För att få aktieutdelning varje vecka krävs lite fler aktier men egentligen inte jättemånga. Fyra kvartalsutdelande aktier med förskjuten utdelning räcker i princip.

Vilka aktier ska man välja

Det är det nog ingen som vet. Fast att ha aktier inom olika områden/branscher är nog ett vettigt val. Det finns mängder av information om aktier, aktieutdelningar, fonder osv.

Förutom att det är skoj med lite kassaflöde och katchingljud kan aktieägande göra att man får upp intresset för företagen och kanske företagande. Kanske får man mer förståelse för hur företag drivs, varför saker kostar pengar osv.

Investera mera!

Lämna ett svar