Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Säga upp sig utan att ha ny anställning

Många är för rädda och försiktiga. I många fall kan det såklart vara bra att vara rimligt försiktig men i många fall blir det lite väl bromsande.

just när det gäller jobb och anställning är många helt till sig av försiktighet och måste ha ett nytt jobb innan man kan avsluta sitt nuvarande. Delvis beror det väl att de flesta lever från lön till lön och inte har några ekonomiska marginaler eller slantar sparade på för att överleva ett tag utan inkomst. Många klarar inte ens en vecka mellan jobben utan måste börja direkt på nästa.

Tror fler hade mått bra av att driva eget just för att verkligen känna att när jag gör något kommer det in pengar och gör jag inte det kommer det inga.

Dessutom är det i dagens läge enkelt att starta eget och många yrken kan skötas på distans med enkla medel. I princip ingen startkostnad alltså. Kostsammare prylar kan som regel kortidshyras oavsett om det gäller kameror, snickerimaskiner, transportbilar, lokaler med mera. Med en dator, telefon, kanske en mobilrouter, papper och penna kommer man långt.

Lite läskigt också såklart men samtidigt blir man så mycket mer lättrörlig med egen firma och behöver inte skrämma eventuella tillfälliga uppdragsgivare med att de ska betala ut lön, skatt, sociala avgifter för dig.

Säg upp er oftare helt enkelt. Eller driv eget länge.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera