Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Premiärpaddling och premiärtältning 2014

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Grått och ruggigt i Kuggeboda
Grått och ruggigt i Kuggeboda

Nyårsdagen slöade vi hemomkring men den andra lyckades vi komma loss och stack till Blekinge. Kenneth hakade på efter en fråga på Facebook. På Kuggebodastranden blåste det rätt in och var skapligt ruggigt men efter snabb packning var det skönt i kajakerna, jag paddlade min Play MV och Pia Play LV.

Tog en kortis runt Torkö, när vi närmade oss Slädö tyckte vi den såg lite glesare ut än vanligt. Och det stämde, de har röjt ordentligt på ön som ingår i Graceprojektet. Eftersom det blåste sydligt tog vi den skyddade platsen på västsidan. Där låg minsann en båt, lite oväntat så här års. En glad fiskare från Hasslö var iland för lite spaning. Han skulle vidare men när vi höll på med tälten tjoade han till då vattnet sjunkit undan och han satt på grund, så vi fick användning av våra torrdräkter lite. Och skönt för honom att vi var på plats, hade nog varit skapligt trixigt att lösa själv dessutom höll mörkret på att lägga sig.

Kenneth hade med sig ett Hilleberg Altai så vi kunde sitta inne och tjöta och käka, perfekt eftersom det duggade utanför. Jag & Pia hade med vårt Tarra som vi sov sött i.

Morgon på Slädö. Altai i förgrunden funkade fint som enmanstält för Kenneth
Morgon på Slädö. Altai i förgrunden funkade fint som enmanstält för Kenneth

Så småningom somnade vi sött och sov som stockar och länge som tonåringar. Lite sol på morgonkvisten så det var skönt med frukost ute. Efter långfrukost blev det öpromenad. Plockepinn gjorde det lite svårframkomligt men kommer bli riktigt superfint när de plockar undan vilket de gjort på halva ön. Röjningen kommer ge en mycket mer öppen ö som blir både ljusare, mer blomvänlig och promenadvänlig, trevligt! Får hoppas de får ut lite mer betande djur bara annars lär det växa igen snabbt återigen.

En gammal ek som legat där ett bra tag
En gammal ek som legat där ett bra tag
Plockepinn här och där
Plockepinn här och där
Vy mot Ljungskär
Vy mot Ljungskär
Det blir en del pinnar av det när det samlas ihop
Det blir en del pinnar av det när det samlas ihop

Under promenaden skrämde vi först upp ett ganska stort vildsvin och sen ett par hundra meter senare en 5-6 lite mindre som vi kom riktigt nära. Borta på östra delen stod skotaren som håller på att plocka upp alla träd & pinnar, de har att göra ett tag till. Sen ska visst det mesta flisas på plats innan det körs iland. Enligt Hasslöfiskaren hade de kört flismaskin på Arpö i nästan två månader.

Finväderspaddling
Finväderspaddling

Lite lunch på det och sen i kajakerna, Kenneth packade ihop sina prylar medan vi lät tältet stå. Tog ett varv runt Arpö, där syntes inte så mycket av röjandet från vattnet mer än pråmen som väl används för att köra ut maskiner och in flis. Riktigt gött eftermiddagsljus och lite småvågor på utsidan och några stora havsörnar. Hoppade iland på Ljungskär där de också röjt som vi sett tidigare. Fortfarande ligger de gamla rishögarna kvar, det är väl snart dags att bränna… Dessutom har de röjt mer där, kommer bli finfint där med även om de kanske kunde sparat några läenbuskar till oss? Menmen vi har ju ofta både tält och kläder med så det reder sig nog.

Medan vi spatserade på Ljungskär drog dimma in och vi såg knappt Arpö ett tag, Kenneth drog sig mot Kuggeboda och vi tog ett varv runt Slädö innan vi landade vid tältet igen. Regn var lovat för kvällen så vi trixade upp en tarp för lite större tältabsid.

Lite disigt
Lite disigt
Kvällsmys vid tältet
Kvällsmys vid tältet

Efter mat och lite fotonörderi och lite stjärnspaning innan det blev helgrått och började regna somnade vi återigen sött och snabbt. Och sov ännu fler timmar. Vaknade till fin morgon eller kanske förmiddag. Frukost i solen, sen öpromenad och så packade vi ihop. Paddlade bort och spanade lite kring Eneholmen innan vi drog in till Kuggeboda för hemfärd.

Tält- och tarpläger
Tält- och tarpläger
Öpromenad, här är det stor skillnad mot tidigare, öppet och finfint.
Öpromenad på Slädö, här är det stor skillnad mot tidigare, öppet och finfint.
Pia vid Eneholmen, riktigt gott väder
Pia vid Eneholmen, riktigt gott väder

En helt okej start på ett nytt uteår!

1 svar på ”Premiärpaddling och premiärtältning 2014”

Lämna ett svar