Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Kajak- och tältplatsbroschyr från Orust kajak
Kajak- och tältplatsbroschyr från Orust kajak

av Orust Kajak (Jens Marklund & Thomas Åhlberg.

Denna skrift har funnits i ett par år nu, och kom i ny upplaga för ett par år sedan och finns numera även på engelska.
Den beskriver kusten mellan Marstrand och Norska gränsen i tre delar. Visar var det finns tältplatser och landstigningsmöjligheter, vilket kan vara mycket bra eftersom skärgården är klippig och det kan se ut som om öarna är helt omöjliga att komma iland på och ännu svårare att få upp tältet på.Vidare berättas det var det finns vandrarhem och vad de har för telefonnummer samt när och på vilken frekvens man ska lyssna på sjöväder, lite kort om de olika kuststräckorna osv…

Vi har använt oss av dessa vid flera tillfällen och kan bara konstatera att de är fullkomligt lysande! Orust Kajak har gjort ett mycket bra jobb! Vid ett tillfälle kom vi fram till en ganska hög och klippig ö och trodde att koordinaterna för lägerplatsen var helt felaktiga, ön såg helt omöjlig ut för kajakister med tält. Men efter att ha rundat en udde hittade vi en sandstrand med en liten lagom gräsplätt för tältet ovanför! och koordinaterna stämde kanon!

Totalt finns det mer än 100 tältplatser i häftet, alla med en egen lite karta och beskrivning av platsen och vid vilken vindriktning man finner lä.

Sedan 2015 finns häftena för nedladdning hos Tjörn Kajak och uppdateras löpande.

www.orust-kajak.se

Tillägg:

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera