Paddla kajak i Bohuslän
Paddla kajak i Bohuslän

Salta turer bland säl och granit. ISBN: 9789197818100. I boken Friluftsliv kring Göteborg är paddelkapitlet skrivet av Jocke från Upplevelsebolaget i Uddevalla och det är han som skrivit hela denna boken.

Paddla kajak i Bohuslän är ännu en bok i Calazos guideböcker. Men denna sticker ut lite, det är inte bara det vanliga om turer och sevärdheter här är mycket mer info runtomkring; om till exempel djur och natur. En riktigt fin och innehållsrik bok. Jag blir klart sugen på att paddla lite, det där med paddling verkar kul!

De mycket informativa och roliga/fyndiga texterna blandas med bra bilder och översiktskartor så även den oinvigde har en chans att hitta rätt område. Ska man pipa om nåt så kunde bilderna gott varit aningen större, men man kan inte få allt. Jag skulle lätt kunna tänka mig en bok i dubbel storlek där bilderna fick synas mer.

Inte för att vi har paddlat på alla ställen som beskrivs i boken, men de flesta har vi besökt eller paddlat förbi, men jag får ändå ett starkt sug av att sticka dit igen. Boken är en klar inspirationskälla. Tack för den.

Jag gillar oxå delar av texten på bokens baksida:

Författaren Joakim Hermanson har tillbringat fler dagar än han minns, men färre än han hade önskat, i sin sittbrunn längs Bohuskusten.

Stackars Jocke & Ulrika ;-) Ur boken Paddla kajak i Bohuslän
Stackars Jocke & Ulrika 😉 Ur boken Paddla kajak i Bohuslän

Vi hoppas att de fortsätter att plaska runt i sina sittbrunnar, vi hoppas även vi kan hänga med dem nån gång. Och till sist; absolut hoppas vi att de får se val, så de kan skriva nåt om det i nästa bok. Paddla kajak i Bohuslän finns bland annat att köpa hos Outnorth & Bokus.

Jocke är för övrigt ute och cyklar när detta skrivs, mer om det på www.uteochcyklar.se

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

5 tankar på “Paddla kajak i Bohuslän”

  1. Håller med dig Erik. Kanonbra guidebok! Använde den med stor behållning under sommaren och hittade många bra paddelvatten kryddad med skojigare information – speciellt bra när man som jag (från Stockholm) bara är inkörd på Orust och omnejd 🙂

    Svara
  2. Kanonbra bok! Men i nästa utgåva vore det riktigt bra om alla öar som nämns i texten finns med på kartorna.

    Svara

Kommentera