Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Odla mat

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Första potatisbladen på väg upp
Första potatisbladen på väg upp

Har man möjlighet att odla lite egna grödor är det ett sätt att både spara lite slantar men framförallt känns det fantastiskt skönt, gott och befriande att skörda och äta av sina egna grödor.

Vi har själva kommit igång med odlandet lite mer de senaste åren och har anlagt ett par trädgårdsland. Förutom att det är trevligt att skörda och äta är det småtrevligt att så, kratta och rensa lite ogräs då och då. Och att se det man sått komma igenom jordytan och växa är spännande och fascinerande för både ung och gammal.

Vi är (ännu) inga storodlare men har i alla fall potatis, morötter, sallad, spenat, rädisor, morötter, broccoli, chili, tomat och lite bönor i jorden. Plus lite kryddor, rabarber, gräslök, jordgubbar och lite annat smått och gott. Men det kommer nog att bli mer framöver, i alla fall om vi bor kvar, det finns plats till många fler odlingsland 🙂 Lite fler bärbuskar och fruktträd vill vi nog också ha.

Mer om om odling kan man hitta på till exempel odla.nu där finns massa info och alternativ.nu är även det en mycket bra kunskapskälla.

Lämna ett svar