Köp friluftsprylar hos Amazon


Morgon på Ljungskär
Morgon på Ljungskär

Ljungskär är en riktigt mysig liten ö i Listerby skärgård. Liten sandstrand på norrsidan, lite klippor, fin vy, får som betar, ett par eldplatser. Och så ligger den bara 1-2km paddling från Kuggeboda så den är perfekt om man kommer ut sent.

hdr på Ljungskär
Ljungskärs utsida

Mitt på sydsidan vid stranden är det plattast och finns plats till många tält. I skydd av nypon och enbuskarna är det lä för framförallt sydliga vindar, men skydd för övriga vindriktningar går att hitta det med. På nordvästspetsen är det också fina tältplatser och även där finns en eldplats.

Det går även att hitta tältplatser på sydsidan även om det är lite stenigt på de flesta ställen, men med lite letande går det. Bra badställen runt hela ön även om det inte är tokdjupt direkt nånstans.

Vid lite mer sydlig vind är det riktigt härligt att ligga i skydd på Ljungskär och lyssna på vågorna som bråkar på öns sydsida.

Tidig morgon på Ljungskär
Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

4 tankar på “Ljungsskär, Blekinge”

  1. Att vi ska till kusten och paddla denna säsong är klart, men det börjar bli svårt att välja bland alla tips på fina öar. Men med stora “barn” så kan man vara borta många gånger…

    Svara

Kommentera