Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kajakturer i Luleå skärgård är ett nytt häfte framtaget för att presentera turer i just Luleå med omnejd. Mycket trevlig guide där finns turer benämnda dagstur badtur, flerdagarsturer till utomskärstur på fyra dagar. Guiden ger mig paddelsug och nyfikenhet på ett område där vi aldrig varit.

Turerna är rekade & paddlade av Gunvor Ekström som också har skrivit texterna och formgivit guiden.

Ladda ner guiden som pdf-fil här

Mer hos Visit Luleå, https://visitlulea.se/sv/se-goera/artiklar/paddla/

Bottenvikens skärgård är världens nordligaste bräckvattenskärgård. Vattnet är varken salt eller sött, vilket påverkat både växter och djur.
Känner du för ljumma skärgårdsvindar i ansiktet? Grattis! Öarna i Luleå skärgård är som sagt många, du kan paddla längre eller göra små strandhugg då och då. På en del öar erbjuds fina servicemöjligheter. Du kan bo i stuga, äta på restaurang eller till och med bada bastu.
Har du lust att finna en alldeles egen ö? Bland över tusen öar finns såklart flera utan bryggor, stugor och andra faciliteter. Här kan du njuta av den variationsrika naturen. Den som är intresserad av växter och geologi har mycket att finna. Här hittar du till exempel blomman med det vackra namnet strandögontröst, som inte finns någon annanstans i världen än i Luleå skärgård.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera