Så blir du också ekonomiskt fri
av Oskar och Maribel Leander Lindberg

Om man har följt bloggen FriVid42 så känner man redan till Oskar Lindberg och hans alias Fantastiska Farbror Fri. En del texter kommer därifrån och har kompletterats inför sammanställandet av boken.

Jag är helt såld på den här boken. Så många sanningar och tips på mental inställning. Ett exempel är hur man lyckas lura sig själv gång på gång. Bland annat var det en jämförelse med en familj som gjorde av med 40 000 kr i månaden mot familjen Fri som gjorde av med 20 000. Alltså ganska stor skillnad. Men när det var uppdelat i olika avsnitt som boende, transport, mat, försäkringar, fritid, övrigt mm, så var inte skillnaden så stor. Det handlade inte om så många pengar i skillnad på varje kategori (förutom boende) Och med det sagt så räknas verkligen varenda liten krona. Som klyschan “många bäckar små…” Jag blev så himla förvånad över att jag ändå satt och tänkte – “att det kan ju inte bli så stor skillnad i slutänden.” Och då visste jag ju redan svaret!

Även om man inte har planer på att sluta jobba, eller jobba mindre, kan jag verkligen rekommendera att läsa boken. Den är lättläst med enkla, förståeliga exempel och jag tror att de flesta får några aha-upplevelser.

En del verkar bli provocerade av familjen fri och att inte alla kan göra som de har gjort. Och så är det såklart. Men med den allmänna inställningen idag om att man behöver/vill ha allt, nu, med en gång, så finns det mycket att göra bara med att ställa om tänkandet.

Typisk ineffektivitet

Vi köper oss ett sommarställe, fjällstuga och båt. Sen när semestern kommer flyger vi utomlands för “att komma bort lite”.

Ge den en chans, kanske är det du som står där om 10 år med ett konto fyllt med “fuck off”-pengar 😉

Finns att låna på biblioteket, fast kön är lång just nu :), eller köp hos Bokus

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera