Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Götheborg & Knippelholmen

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

kvällspaddling

Ännu en helg i Göteborgs skärgård, och denna gången var det dags att hälsa ostindiefararen Götheborg välkommen hem igen.

Blev en trevlig och fin kväll på Knippelholmen med ett 30-tal andra kajakister. Så småningom somnade vi in, vaggade till sömns av industrihamnens och farledens muller…

lastfartyg

Farleden går riktigt nära Knippelholmen

fotonörd

Fotonörd välkomnar vid strandkanten

Maria lagar mat

Vaknade till en svag dieseldoft från Hisingen… på en annars fantastisk ö, superfin sandstrand och bra tältplatser. Blev lååångfrukost, promenader på ön, porslinsskärveplockning (från gamla götheborg) innan vi bänkade oss för att spana när skeppet kom förbi flankerat med mängder av båtar.

Rätt imponerande och kul att se, lär väl inte hända varje dag.

strandade

letar efter gotheborg

gotheborg

knippelholmen

Superfin strand

Lugnet la sig över Knippelholmen igen, folk gav sig hemåt, vi var några stycken (jag, pia, patric, aase, annika och maria) som paddlade vidare västerut, målet var Halleskär strax nordost om Vinga.

Skönt att komma bort från alla båtar och få känna frisk luft och friskt vatten. Blev en fin kväll där oxå med god mat och dryck, möte med svenska skumgodisakademin (det 2:a i världshistorien) och en varm natt.

erik

varmt vid vinga

tältet mot vinga

Sen tog vi en sväng till Vinga i söndags, glasspaus, bad och kort promenad innan vi lämnade för att ta oss inåt igen. Lunch på Vargö innan vi drog vidare in mot GKF och en varm bil.

Maria på väg mot Eskilsholmen

(ännu) En superhelg!

Peter Svensson har lagt ut lite bilder från fredag-lördagen.

Hos Dick Gillberg finns ett trevligt bildspel.

Och hos GP finns det massa info, bilder, filmer m.m.

7 svar på ”Götheborg & Knippelholmen”

 1. Fina bilder. Det ser härligt ut. Är avundsjuk att jag inte kunde hänga med ut men jag tog nog rätt beslut. Jag hade glömt allergipiller för söndagen hemma…

  Svara
 2. Jag hyser smått lyriska tankar och känslor gällande Skumgodisakademins Andra Globala Möte, även förkortat AGM (Akademin, SKA, är svag för trebokstavsakronymer).

  Kort sagt en historisk sammankomst. Tack vare starka insatser från våra sanna entusiaster i söderled. Glädje!

  Svara
 3. Hej!
  Jädrans så gôtt det ser ut, måste varit en mäktig upplevelse att se henne komma in. Såg det själv på TV och det var nästan så man fick gåshud.

  Undrar om Svensson`s grundstötning oxå med för att det kommer att spolas i land massa porslin

  Björn S

  Svara
 4. allergi och rockhopping går nog att kombinera.

  Och vi får hoppas på mer vågor nästa gång så det går att få skjuts över (inte bara upp-på) den där lilla stenen vid Knippelholmen.

  Och visst var det gött. En superhelg! Ingen dålig kombination med stor-båt-välkomnande, trevligt sällskap, mysig paddling och dessutom skumgodisakademimöte!

  Svara
 5. De borde spränga bort den här lilla grynnan också. Precis som de gjorde med Hunnebådan alldeles i närheten. Grunden runt Knippelholmen kan fortfarande ställa till det;)

  Svara

Lämna ett svar