Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Friluftsliv i skåne från Calazo förlag

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Friluftsliv i skåne från Calazo förlag

Calazo har givit ut flera liknande böcker tidigare, bland annat Friluftsliv i Jämtland, Friluftsliv i Stockholm, Friluftsliv i Sverige osv… De flesta av dessa böcker har jag gillat när jag läst dem. Jag gillar tanken, upplägget och även formatet.

Friluftsliv i skåne kom ut i slutet av november 2008 så den är helt ny. Tanken är att det ska vara en guide för stora delar av Skånes friluftsliv. Allt säger de själva men då hade ju varenda kapitel fått vara tjockt som ett par böcker 😉

Boken är uppdelad i kapitel efter aktivitet och innehåller följande; Vandring, Paddling, Mountainbike, Klättring, Ridning, Surfing, Turcykling, Långfärdsskridskor och Frisbeegolf. Jag och Pia har skrivit paddlingskapitlet medan de andra kapitlen är skrivna av nördar inom andra områden.

Vad är då tanken? Grundtanken är att inspirera folk att komma ut tror jag. Dels att få ut nya utövare i friska luften, men även att få ut de gamla rävarna på nya områden eller prova på nya saker i närområdet. Det behöver inte vara så svårt! Och det behöver inte vara på andra sidan klotet…

Man vet ju själv hur lätt det är att man paddlar på samma ställen om och om igen trots att det kan finnas finfina andra ställen inom rätt så rimliga avstånd.

Utan att ha läst varenda turbeskrivning i de olika kapitlen tycker jag boken gör jobbet bra. Dels är det lätt att bli sugen på lite vandring och t.ex. cykling och dels får man tips om lite nya områden.

Paddelkapitlet bjuder på ett 15-tal turer runt om i skåne; allt från insjöar, lite åar och såklart lite kust.

Bindning: Mjukband. Format: 121x182mm.

Calazo förlag ligger även bakom Paddla kajak i Stockholms skärgård och Kokbok för friluftskockar som vi skrivit om tidigare.

Sök efter Friluftsliv i Skåne hos Bokbörsen

Lämna ett svar