Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Första säsongen med nya tunnelväxthuset

Nu växer det inte särskilt mycket mer i tunnelväxthuset. Några kålplantor, nåt litet bladgrönt men annars är det mesta urplockat. Några fikon är planterade permanent och likaså två vindruvsplantor.I övrigt är det mesta täckt med löv och gräsklipp så hoppas vi maskarna fixar mer jord 🙂

Gigantisk till att börja med

När vi fick upp den nya tunneln så kändes den gigiantisk. Jämfört med vår förra på 6x3m så är den nya klart större (2,5x) med sina 5x9m och med betydligt högre höjd. Efter några månader och fylld med växter kändes den dock inte så stor längre. Nästan så att vi ångrade att vi inte satsade på 6,5x15m som vi också hade tankar på 🙂 45 kvadratmeter kommer räcka länge men visst tusan är vi lite sugna på en till 🙂

Lång säsong

Med en tunnel eller växthus förlängs säsongen ganska mycket. Vi fick inte upp vår förrän i mitten av juni så vi missade de riktigt tidiga jordgubbarna. Tomat och paprika fick inte komma på plats förrän lite senare men gav ändå en riktigt bra skörd.

Vi är mycket nöjda. Vi ska gräva ut lite mer på baksidan, tror det kan bli en riktigt varm hörna för några värmekrävande buskar/träd och liten uteplats kanske. Ska också fixa mer inne med ett större planteringsbord, armeringsnät i tak som vinrankorna kan klättra på och kanske lite annat bindas upp i.

Gott med större

Förutom att denna tunneln har större golvyta är den som nämnts betydligt högre båda längs långsidorna men även totalhöjden. Ger bra mycket mer rymd för både plantor och oss. Den stora volymen verkar jämna ut värmen bra. Vi har inga vädringsluckor utan vädrar med dörrarna (som är delbara). Tycker vi det behövs mer vädring kan vi sätta i det senare.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

2 svar på ”Första säsongen med nya tunnelväxthuset”

Lämna ett svar