Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vår förra odlingstunnel knäcktes av blötsnö i december. Vi hade funderat ett tag på att skaffa en större. Nu fick vi lite hjälp av snön i beslutet 😉

Vi velade hit och dit angående storlek. Vår förra var 6×3 meter. Ska vi ha 3,4,5 eller 6,5 meters bredd och längden då? 7,5, 10,5 eller kanske 15 meter lång? och landade så småningom på 9×5 meter.

Tanken var nog att förbereda en hel del innan tunnelpusslet levererades men så blev det såklart inte. Nåja, när väl leveransen kom satte vi fart, eller vi började i alla fall. Att få ner jordankarna var segt, lite väl mkt sten i marken och man såg inte mycket till framsteg. När det sen blev dags för väggrör och takstolar var det roligare och man såg skillnad. Egentligen inga konstigheter att sätta upp även om några moment tog mycket längre tid än tänkt och några var lite tyngre än väntat.

Ska bli riktigt kul med lite större inneodling. Det kommer bli ganska mycket tomater, paprika, chili och liknande. Även nån vindruvsplanta, kanske nåt träd, kanske nån blåbärstry eller liknande för tidiga bär. Blir nog även lite bladgrönt för längre säsong samt även rejält bord för plantering m.m. Kanske även ett möblemang för häng men tanken är inte ett uterum med teve 🙂

Egentligen inget svårt att sätta upp en tunnel. För vår del var grävandet det som tog tid.

Nu ska vi bara fixa bäddar, plantera och inreda både inne och utanför. inne kommer det mesta odlas i marknivå i en eller två långa bäddar men lite högre bäddar blir det nog också och lite hängande typ amplar med jordgubbar.

Tunneln kommer från företaget Gjordnära. Vi köpte plasten till våra förra tunnel därifrån. De verkar ha vettiga prylar och de verkar gilla det de gör. De inspirerar mycket till odling genom film, bilder och text. Inte bara sälj alltså.

Det blir nog fler bilder & inlägg från, med och i tunneln framöver 🙂

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera