Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tomater brukar vi ha ganska många plantor av. Innan vi hade odlingstunnel hade vi ett par plantor i vår entré som är som ett litet växthus. På senare år har vi haft ganska många i odlingstunneln och skapligt många utomhus på friland. Solvarma nyskördade tomater är svårslaget så det kan vi ha nästan hur mycket som helst. Lyckas man inte äta upp de färska tomaterna är det bara frysa som tomatkross, lägga in, torka osv.

Vi brukar ha mest av de lite mindre sorterna, men inte de allra minsta och på senare år mer och mer bifftomater. Favoriter bland tomaterna är nog Campari & Brandywine men det finns otroligt många sorter. I början på hösten brukar vi få plocka in massor av gröna tomater som inte hunnit mogna, de lägger vi i papplådor och så får de mogna där. Något år har vi haft supergoda egna tomater ända in i januari.

När detta skrivs är vi utan tunnel då snön tog vår gamla i december och vi har inte blivit färdiga till att skaffa en ny, men det blir det nog och då lite större så kan vi ha mer tomater 🙂

Tomater är som regel superenkelt att ta frön från så det behöver man bara köpa en gång.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera