Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Inställd höstarbetshelg på Valö 2008

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Från början var det tänkt att det skulle varit arbetshelg på Valö, vi tänkte delta. Det blev inställt, men en helg på Valö brukar ju vara finfint ändå tyckte vi och styrde mot GKF efter att Pia slutat jobba på fredagskvällen.

På GKF är det alltid lite aktivitet, några pysslade och några kom inpaddlandes efter en liten mystur.

Ida och Peter Svensson

Ida och Peter S. Reflexer är inte vackert!

Vi kom inte i vattnet förrän vid halvniosnåret så det blev mörkerpaddling hela vägen. Väldigt gott om Mareld, har nog aldrig sett så mycket och mer blev det efterhand ju längre bort vi kom från stadens ljus, sista kilometrarna var det sjukt mycket, riktigt häftigt när det glittrar om både kajak, paddel och ibland om de små vågor som fanns.

Lite folk på plats i fyrhuset så det blev lite tjöt innan läggdags, jag och Pia tog norra nästet. En ganska tidig morgon med en promenad runt ön, så småningom frukost och sen blev det lite arbete trots inställd arbetshelg, med avbrott för fika, bad och lunch.

Rönnbär - ängen på Valö.

Fika i lä av fyrhuset

Aase och Maggan lämnar på lördagseftermiddagen

Framåt sen eftermiddag drog sig de andra hemåt och vi flyttade över till Lillstugan och hade en skön kväll med promenad, fotonörderi, bubbel (tack Aase) och god mat medan kulingen ven runt knutarna.

Stugmys i Lillstugan

Lördagskväll i Lillstugan

Lillstugan på Valö

Vaknade hyfsat och tog en promenad i finfint ljus, sen frukost och sen lite pysslande i sjöboden för pias del och jag plockade fram lite sågar och fortsatte röja buskar och sly, kommer bli finfint när det röjts lite mer. Nu är det lite rörigt, men vi fortsätter om några veckor…

Förvånansvärt mycket blommande blommor, det är ju ändå slutet av september?!

Valö fyr plus fyrhuset

Pia pysslar i Sjöboden

Pia pysslar i Sjöboden. Har blivit väldigt fint sen de fixade den i somras. Hoppas på en liten kamin nu så blir den perfekt 2 personer på vintern.

Lite lunch och slappande med bok i solen innan vi vid tretiden äntligen lyckades packa ner oss i kajakerna för att trotsa motvinden. Vinden var dock rätt så rimlig så det gick bra in till GKF.

Pia på väg norrut

En kanonhelg. alltid gött att komma ut till Valö. Visst var vi lite sugna på Klitmøller och danskarnas surfsymposium, men det får vi ta nästa år. När Facebookstatusen på söndagsmorgon löd ”Klitmøller ROCKS! 4M cleane bølger:p” så blev vi inte mindre sugna. Nåja… Martin Nissen har förresten lagt ut lite bilder från surfsymposiet här: http://photos.greenlandpaddle.com/#2.26

Erik vid Donsö huvud

0 svar på ”Inställd höstarbetshelg på Valö 2008”

 1. Ni verkar ha haft en skön helg på Valö. Snygga bilder! HDR på fyren eller bara fantastiskt ljus? Attans vad reflexer kan ställa till det men det var inte min flytväst;)

  Svara
 2. HDR – HighDynamicRange. Man tar flera bilder av samma motiv med olika exponering. Bilderna joxas ihop i ett speciellt program, t.ex. Photomatix för att få med mer detaljer i skuggor och högdagrar. Ska lägga ut några exempel sen nångång.
  http://www.hdrsoft.com/
  Kuligt.
  Ser att jag glömt nån bild, den ligger nog på skrivbordet hemma. Lägger till ikväll eller så.

  Svara
 3. Det var min flytväst.

  Reflexprotester lämnas in till undertecknad – skriftligt i tre kopior – de hanteras med garanti enligt vederbörlig praxis&rutin samt viss lagring i det runda arkivet. 😉

  Svara

Lämna ett svar