Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Yttre gården till Tärnskär – Onsdag 2/7

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

38 km,  sol & vindstilla

Idag paddlade vi på ostsidan av Utö! Vädret har varit helt perfekt och det gick endast lite, lite dyning. Vi såg Ostindiefararen Götheborg lämna Nynäshamn, hon passerade oss vid Mellsten.

Götheborg på väg mot Visby

Götheborg på väg till Visby

Vi paddlade söderut för att runda södra spetsen av Nåttarö, och följde sen östra sidan upp. När vi passerat Skasand, som var full av folk, siktade vi in oss på Stora Björn. Vi hade hört och läst att detta är en av pärlorna i sthlms skärgård. Och visst var den fin, med stränder i alla väderstreck. Inte mycket folk heller. Vi tog en tupplur i solskenet, inte helt fel…

Stora Björn

Egen strand på Stora Björn

Efter lunchen fortsatte vi mot Utö och även här paddlade vi längs med östra kustlinjen norrut. Superfint med höga klippor och lite ödsligt. Den sydostliga delen av Utö är skjutområde, och den norra är naturreservat, båda delar är förbud mot att tälta.

Hungrig kompis

Nu började vi bli både hungriga och trötta, så en tältplats hade suttit fint. Vi hade läst att det var populärt för paddlare på Bodskärs västsida och siktade in oss på det. Men när vi kom dit hittade vi inte något som dög åt oss, utan paddlade vidare i en finskuren vacker liten skärgård. På Tärnskär, strax utanför ön Tröja, hittade vi till slut en fin plats, och bra startläge inför morgondagens färd mot Huvudskär.

hyfsatplatt

Dagens fågel: Större strandpipare med unge
Lunch: Mackor och varma koppen
Middag: Vegetarisk färs med kokosmjölk och nudlar
Efterrätt: Chokladmousse

En fin solnedgång är inte dumt alls!

Vidare till torsdag 3/7 – Tärnskär till Biskopsö/Svartskär

Tillbaka till tisdag 1/7 – Södra Viksten till Yttre Gården

Lämna ett svar