Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Woolpower

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Woolpower från Östersund är ett av få klädföretag som har all sin sömnad kvar i Sverige.

En av Woolpowers slogans lyder ”Fryser du? – Så onödigt”. Det säger ganska tydligt vad Woolpower handlar om. Vi pratar alltså om isolerande plagg, eller egentligen ett hel kollektion; strumpor, underställ, tshirts, mellanlager med mera.

Woolpower har funnits i mer än 40år, till att börja med var det i princip bara nylonstrumpbyxor som gällde och då hette man Vinetta.
Under 1970-talet utvecklade man och tog fram materialet Ullfrotté Original tillsammans med krävande användare från bland annat svenska försvaret, forskare, läkare och överlevnadsexperter. Ullfrotté är ett frottéstickat ullmaterial som är väldigt bra på att hålla luft (isolera) och som dessutom har mycket bra hållbarhet.

Merinoullen i materialet kommer från Patagonien; Argentina och Uruguay. Merinoullen är en mycket fin, mjuk och krusig ull och lämpar sig perfekt för plagg som skall bäras närmast kroppen. Ullen i Ullfrotté Original är 22 mikron, vilket betyder att ullfibrerna är 22 tusendels millimeter tjock. Det ger en behaglig ull som samtidigt är suveränt stark. Ullfrottématerialet består till cirka 2/3 av ull och resten av syntetfibrer vilket ger en bra mix av ullens fördelar med värmeisolering och luktfrihet samt syntetmaterialets fördelar i form av hållbarhet och passform.

I Woolpowers kollektion finns allt från tunna underställ till riktigt tjocka förstärkningsplagg. Allt för att passa alla under alla förhållanden.
Woolpower är en stor leverantör till flera försvarsmakter och exporterar stora delar av sin produktion. I nästan alla plagg finns en etikett med sömmerskans namn. Imponerande.
Ullfrotté-materialet finns i olika tjocklekar med materialvikten 200,400 eller 800 gram per kvadratmeter. Sedan 2011 har Woolpower även ett material som heter LITE som är ett slätstickat tunnare material.

Företaget har bytt namn och ägare under årens lopp och hette under 2000-talet Ullfrotté för att 2008 byta namn till Woolpower AB. Materialet i kläder och strumporna är dock fortfarande detsamma och kallas idag Ullfrotté Original.

För egen del har vi varit flitiga använda av woolpowers produkter sedan 20-talet år bakåt i tiden. Våra absoluta favoriter är Woolpower Full Zip Jacket, 200 grams byxor och tröja samt deras tunna strumpor. 800g sockarna åker gärna på när kalla stuggolv ska beträdas och de tunna Liner Classic eller Socks 200 används oftast som vardagsstrumpor.

Köp Woolpower hos Outnorth

www.woolpower.se

Lämna ett svar