Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Woolpower i Östersund

Etikett med sömmerskans namn
Etikett med sömmerskans namn

Woolpowers slogan ”Fryser du? Så onödigt.” är enkel och bra. Dessutom sann 🙂

Woolpower stickar alla sina plagg i Östersund, det är imponerande!

Vid sidan om produktionen har de en fabriksbutik med både första- och andrasortering. Bra sortiment som tusan och bland andrasorteringen går det att göra fynd.

Spana efter Woolpower och jämför pris hos Prisjakt.

www.woolpower.se

Woolpower från Östersund. Ett av få företag med all sin tillverkning kvar i Sverige. En av Woolpowers slogans lyder ”Fryser du? – Så onödigt” Och det säger ganska tydligt vad Woolpower handlar om. Vi pratar om isolerande plagg, eller egentligen ett hel kollektion.

Woolpower har funnits i mer än 40år, till att börja med var det bara nylonstrumpbyxor som gällde och då hette man Vinetta.

Under 1970-talet tog man fram materialetet Ullfrotté Original tillsammans med krävande användare och yrkesgrupper från bland annat svenska försvaret, forskare, läkare och överlevnadsexperter. Ullfrotté är ett frottéstickat ullmaterial som är väldigt bra på att skapa ett isolerande luftlager och som dessutom har mycket hög hållbarhet.

Merinoullen i materialet kommer från Patagonien; Argentina och Uruguay. Merinoullen är mycket fin, mjuk och krusig och lämpar sig perfekt för plagg som bärs närmast kroppen. Ullen i Ullfrotté Original är 22 mikron, vilket betyder att ullfibrerna är 22 tusendels millimeter tjock. Det ger en behaglig ull som samtidigt är stark. Ullfrottématerialet består till cirka ? av ull och resten av syntetfibrer vilket ger en bra mix av ullens fördelar med värmeisolering och luktfrihet samt syntetmaterialets fördelar i form av hållbarhet och passform.

I Woolpowers kollektion finns allt från tunna till mycket tjocka strumpor, allt från tunna underställ till riktigt tjocka förstärkningsplagg. Kortkalsonger, långkalsonger, mamelucker, linerstrumpor, trosor, balaclavor, handledsvärmare, gravidmagevärmare med mera. Allt för att passa alla under alla förhållanden.

Woolpower är stor leverantör till flera försvarsmakter och exporterar stora delar av produktionen. I nästan alla plagg finns etikett med sömmerskans namn. Imponerande. De flesta produkterna rundstickas vilket ger färre sömmar i plaggen och därmed mindre skav och ännu bättre hållbarhet.

Ullfrotté-materialet finns i olika tjocklekar med materialvikten 200,400 eller 800 gram per kvadratmeter. Sedan 2011 har Woolpower även ett material som heter LITE som är ett slätstickat tunnare material.

Företaget har bytt namn och ägare under årens lopp och hette under 2000-talet Ullfrotté för att 2008 byta namn till Woolpower AB. Materialet i de flesta kläder och strumporna är dock fortfarande detsamma och kallas idag Ullfrotté Original.

www.woolpower.se

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera