Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Snyggt spänne och kontrastfärger p åsömmar och vid dragkedjan
Snyggt spänne och kontrastfärger på sömmar och vid dragkedjan

Vi har haft varsin Woolpower Full Zip Jacket i många år. Full Zip Jacket är ett mellanlager och ett utmärkt alternativ till en fleecetröja. Vi har använt dem flitigt och lyckades till slut slita ut dem efter mycket klipphäng, kravlande på stenar, krypande i buskar osv. För ett år sedan var det dags för nya.

Woolpower Full Zip Jacket finns i två versioner; Originalet som funnits hur länge som helst och överlevt två namnbyten; en av våra gamla hade varumärket Klar Original och den andra Ullfrotté. Originalversionen har förlängd rygg för att även hålla bakdelen lite varm och den har dessutom lite längre armar med tumgrepp. Materialet är  en ull/syntetblandning (69% merinoull, 29% polyamid och 2% elastan) som gör plaggen varma, sköna och luktfria. Full Zip finns i två tjocklekar, 400 eller 600. Där siffran står för materialvikten i gram per kvadratmeter. Materialet kallas Ullfrotté då insidan är frotté-stickad med massor av öglor som bildar ett gosigt och lufthållande (isolerande) lager. Woolpower Full Zip Jacket 600 är väl ”originalet” som funnits hur länge som helst och även finns i militärversion där den heter/hette värmetröja 90.

Den nya uppdaterade varianten finns i lite ”poppigare” färger och har mer vanliga armavslut och ingen förlängd rygg. På våra nya tröjor valde vi den nya varianten, trots att de inte fanns i orange eller grön. De uppdaterade ingår i Color Collection och har även dragkedjor och sömmar i kontrastfärger. Color Collection finns endast i tjockleken 400g. Jag har även en med tumgrepp och förlängd rygg och 600g, gillar både väldigt mycket.

Två nöjda Woolpowerägare på en örackare i Blekinge
Två nöjda Woolpowerägare på en örackare i Blekinge

Vi är otroligt nöjda med dessa plagg, vi har som nämnts ovan, använt de gamla väldigt mycket och de håller mycket bra, är grymt varma och sköna. De nya har vi bara använt ett år men de känns mycket lovande de med. Vi använder dem mest som mellanlager, ovanpå tunna (eller tjockare) underställ, är det finväder behöver man inget utanpå och vid fulväder ett skal. Överlag har vi använt och använder Woolpowers produkter rätt mycket, allt från vardagsstrumpor, underställ, sockar med mera. De gör sköna plagg i go ullblandning som håller värmen bra, är grymt hållbara och inte luktar de illa heller efter användning.

Woolpower är för övrigt ett trevligt företag/märke, de stickar och syr alla sina plagg i Östersund. Alla plagg har en insydd lapp med sömmerskans namn. Kul att det finns några kvar som tillverkar i sverige.

Köp hos Outnorth eller Outdoorexperten. Läs mer hos Woolpower.se. Kolla Woolpowers mellanlager hos Prisjakt.

Brun Woolpower Full Zip Jacket på Valö
Brun Woolpower Full Zip Jacket på Valö
Etikett med sömmerskans namn
Etikett med sömmerskans namn

Woolpower Full Zip Jacket:

Materialvikt: 400 eller 600 gram per kvadratmeter

Tillverkingsland: Sverige

Woolpower Full Zip Jacket hos Prisjakt
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar