Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Western Mountaineering Highlite

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Highlite - Western Mountaineering
Highlite – Western Mountaineering. Lätt sovsäck med finaste dunet

När jag skulle köpa en ny sommarsäck för massa år sedan (2005) föll valet på Highlite från Western Mountaineering. Western Mountaineerings då (och kanske även nu) lättaste säck och den har halvlång dragkedja. En lätt sovsäck är aldrig fel oavsett om man paddlar, vandrar eller utövar någon annan aktivitet.

Jag använde Highliten skapligt mycket, mest i tält såklart men även lite stugboende och annat inneboende. Riktigt smidig och liten att ta med sig både i kajak och ryggsäck. Min vägde in på strax under 500 gram och det får man väl säga är klart godkänt för en säck som rymmer en 198cm lång sovare. Och för de som tror att vikten inte spelar någon roll när man paddlar så tar den väldigt liten packvolym också så man kan få plats med andra tunga grejor 😉 Komforttemperaturen för män är noll. Yttertyget är skapligt tunt men höll utan problem de åren jag hade säcken så det är inga konstigheter. Ska man ut ock krypa på klipphällar och stenstränder finns det såklart tåligare, och tyngre, prylar.

För mig stämmer Western Mountaineerings komforttemperaturer och andra säckar uppmätta/klassade enligt EN13537 bra. För min del innebär det att jag alltid sover i ett tunt ullunderställ och nästan alltid i ett sovsäckslakan. Å andra sidan har jag säcken helst mest som täcke och ligger sällan med helt stängd säck.

Mycket nöjd med Highliten, och övriga produkter från Western Mountaineering. Efter ett 6-7 år fick den dock byta ägare. Eftersom jag oftast använder säcken som täcke ville jag ha en med hel dragkedja. Det blev en Summerlite från Western Mountaineering istället, återkommer om den.

Uthuset har tämligen komplett sortiment från Western Mountaineering

Mer om Western Mountaineering.

Lämna ett svar