Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Werner ferrule system och lite paddlar

Werner gör ju rätt schysta paddlar, och nu inför säsongen 2009 kommer de med den stoooora nyheten att den lilla ”knappen” är försänkt… Det tycker jag är en ganska gullig och rolig liten förbättring 😉

Werner paddlar knapp

Men det allra roligaste är att man kan beställa en lite gummigrej att sätta på sin gamla Wernerpaddel och på det viset få en jämnare övergång mellan skaft och låsningsknappen. Och Werner skickar ut den lilla gummigrejen alldeles gratis, bara att beställa på deras sajt. I alla fall kundvänligt att även se om sina gamla kunder.

Nu tycker jag inte den där lilla knappen stör så där värst mycket, så som jag paddlar är det sällan jag har eller rör händerna över paddelns mitt under paddling.

filmen ovan ser det oxå ut som om de har flyttat in vinkelgraderingen, hoppas den även blivit lite mer permanent än den lilla tejpremsan som varit tidigare och dessutom varit på utsidan. Den trillar snabbt av och inte för att det är nåt stort problem, man hittar ju lagom vinkel på känn, men paddlarna kostar ju i alla fall en slant så lite rejälare gör ju inget.

Vi skaffade oss par svarta Wernerpaddlar tidigt förra sommaren och har använt dem ganska mycket sedan dess, det blev en Cyprus och en Kalliste, Cyprus med krokigt skaft och den andra med rakt. Vi har alternerat lite, men på det stora hela har nog jag kört med Cyprusen mest och Pia den andra.

Vi är nöjda, känns som bra grejor, jämfört med min Foster så gick nog Fosterpaddeln tystare för mig och jag upplevde att den gav aningen mer ”bett”. Cyprusen är 215cm och Fostern 209, jag är lite inne på att skaffa en kortare Cyprus då jag upplever att jag har lite bättre koll på en kortare paddel, framförallt vid styrtag och sånt.

Pia är oxå nöjd med Kallisten med sina lite längre och smalare blad, men även hennes ska nog ner lite i längd från de 220cm som den är vi har nu.

Robson Zephyr paddel

En annan paddel som vi blev rätt så sugna på förra året efter kort provpaddling var Robsons Zephyr. Vi provade den när vi var i DalaFloda i somras och då hade vi ju kört en veckotur innan med våra werner. Så tog vi en sväng på älven med varsin Zephyr med krokskaft och konstaterade efter en kort runda att vi båda upplevde den som mycket tystare i vattnet och kanske även med aningen mer bett. Så vi kanske ska shoppa nån sån för att testa lite mer till sommaren?!

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

2 svar på ”Werner ferrule system och lite paddlar”

 1. Det enda rätta är en Cyprus 210… finns ingen bättre paddel (sa han och stack ut hakan…)
  Har märkt samma känsla som du om man jämför den med en foster, fostern är mindre ”förlåtande” och biter fast i vattnet på ett helt annat sätt än werner cyprus.

  /Pelle

  Svara
 2. enda och enda 😉
  Jag har kört med 215cm på Cyprusen och hade 209 på min Foster.
  Synd att inte Werner kan få till en delning som även tillåter förlängning. En 205-215cm hade varit kanon.

  Svara

Kommentera