Weekendvandra i Skåne

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Weekendvandra i skåne av Pelle Estborn

Weekendvandra i skåne är en bok för den som vill ut i naturen, vandra och njuta av fina vyer, men som INTE vill bo i tält eller vindskydd eller krångla med matlagningen på stormkök, ja helst inte krångla med matlagningen själv alls under turen.

Boken beskriver istället hur man kan weekendvandra 2 dagar och bo på hotell/gästis och äta god lagad mat. Boken innehåller 13 turer runtom i skåne. Dagvandringarna är relativt korta, men det är säkert inga problem att både förlänga dem eller korta dem om man hellre vill det. Tror just weekendvandra kan tilltala de flesta, att inte gå så himla långt, att inte släpa på så mycket prylar och dessutom bo skönt inomhus och få riktigt god mat. Bra kombination helt enkelt och de flesta behöver inte prestera så värst mycket 🙂

Klart trevlig och inspirerande bok. Lockar mig att komma ut på lite vandringar/promenader med. Finns ju desto fler finare vandringställen än paddelställen i skåne så det kanske är modellen med lite mer sånt. Och att bo inomhus och få god mat serverad ju sällan fel.

En hel del av platserna som beskrivs har vi varit förbi, men inte varit inom särskilt många av dem. Kanske ska bli ändring på det framöver.

“Håller du på och skriver en bok för pensionärer? frågade jag Pelle när jag hörde om boken weekendvandra i skåne. Men vi ska inte säga nåt, sitter ju mest i soffan själva 😉

Pelle Estborn som skrivit boken var redaktör för boken Friluftsliv i Skåne som vi var med och skrev lite till för ett par år sedan. Han har skrivit flera böcker åt/för Calazo och skriver och fotograferar annars en del till bland annat Utemagasinet och lite blandade resetidningar.

Läs en kort recension av boken hos Sydsvenskan.

Hovs Hallar & Kullaberg är såklart givna ställen i boken, liksom Skanör-Falsterbo.

Boken är utgiven av Calazo förlag.

Går numera att hitta på t.ex. Bokbörsen.

IMG_0780

Lämna ett svar