Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vistorps hamn / Ranarp strand

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

En liten hamn på Bjärehalvön, kallas även Ranarps Strand ibland. Fint att lägga i och starta en paddling in mot Vejbystrand, Skälderviken och Ängelholm eller utåt mot Ramsjöstrand, Torekov, Hallands väderö m.m.

Går att lägga i kajakerna från en liten slip i själva hamnen eller på stenarna söder om hamnen eller på sandstrand norr om hamnen.

Trevlig liten hamn som är även är bra för promenad, vandring, cykel eller lufs längs skåneleden. Kattegattleden passerar också. Fina strandängar och strandhedar in mot Ängelholm och ut mot Torekov. Vill man bara gå en kortpromenad är det cirka 1,5km till vindskyddet innanför Grytskär. Riktigt fin sandstrand precis sidan om hamnen. Segelstorpstrand är en riktigt pärla på Bjärehalvön.

Populär bland husbilar då det dels är fin solnedgångsvy men även ett av få ställen om dessutom är gratis att stå på på Bjärehalvön. Läste på ett husbilsforum att husbilisterna (en del, inte alla) var lite upprörda för att hamnföreningen lagt ut stenar och på så vis begränsat ytan där husbilarna kunde stå. Inte alls så konstigt tycker jag som varit där i juli och sett dels hur fullt det kan vara och dels sett hur husbilister kan bete sig… Konstigt att det alltid inom alla områden finns stjärnor som kvaddar för så många andra. Vi har själva stått där med vår stugbil men då off-säsong och då är det lugnt och fridfullt.

Lämna ett svar