Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vintervatten – riktigt fin skridskobok

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vintervatten av Mårten Ajne och Henrik Trygg
Vintervatten av Mårten Ajne och Henrik Trygg

Vintervatten är en helt ny bok om Långfärdsskridsko. Men det här är ingen lärobok inget så här-gör-du eller gör det självbok. Utan detta är en riktigt fin bildbok eller en Kaffebordsbok om vi ska använda och översätta ett slitet uttryck från annat land.

Vintervatten är en stolt kärleksförklaring till de världsunika svenska vinterisarna och de personligheter som befar dem. Från november till mars skapas en ny värld att upptäcka när Sveriges sjöar och skärgårdar successivt fryser en arena för isgladiatorernas erövringar. Vintervatten följer dem i skären från den första frostens frusna färder på höstens tjärnar till den storslagna solstänkta undergången i havsbandet på den yttersta aprildagen.

Bilderna är stora och fina och det bjuds på udda bildvinklar. Man får se många sidor av långfärdsskridskoåkningen. Författarna är mycket erfarna och nöjer sig inte med turer längs med strandkanten utan långt ut ska det vara och gärna ganska tunt verkar det som.

Texterna är intressanta och underhållande och det delas även ut en del små ”kängor” åt lite olika håll och kanter.

Tyvärr innehåller boken mest material från ostkusten även om några delar handlar om Västkusten och även några sjöar har smugit sig in.

Klart läs– och blädderbar bok även om man som jag inte är särskilt skridskonördig.

Bilderna är tagna av Henrik Trygg och texterna skrivna av Mårten Ajne.

Boken är i stort format 240x315x33mm och cirka 200 sidor tjock. ISBN: 9197818003. Boken är utgiven av Calazo.

Sök efter Vintervatten hos Amazon

3 svar på ”Vintervatten – riktigt fin skridskobok”

  1. Det finns en annan kul skrodskobok Ove Allanson Oståkaren,som handlar om en hollämdsk osthandlare som åkte skridskor på de holländska kanalerna och levererade ostar

    Svara

Lämna ett svar