Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vinterpalatset

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

vinterpalatset

– Nybyggarliv på 80° Nord
av Svante Lysén
ISBN: 9789197554268

Så kom den då, Vinterpalatset. Jag hade på nått sett fått för mig att det bara skulle vara bilder i denna boken och att Polarnattens Leende skulle vara texten till Vinterpalatset. Så fel jag hade!

Detta är en lättsammare variant än den förra, mycket enklare tycker jag, att läsa från början till slut.
Kartor att följa rutten med finns på omslagets insidor oxå bilder, många bilder, på koola isbjörnar och starka hundar, vackra isformationer och vyer, och de dokumentära bilderna av boendet på 80° Nord. Bästa bilden är nog på en arg labb, den är suverän, synd att den inte är större 🙂
Skillnaden mellan böckerna är inte så stor. Men ändå känns denna mer positiv. Formatet är större och den har hård pärm. Pocketboken går mer på djupet med tankar och känslor, medan denna håller det på en lite mer sorglös nivå. Kapitlen är kortare och som sagt fulla med fina bilder. Den enda missen som är gjord är att kapitelbilderna går över hela uppslag vilket gör att de blir skurna eller vad man ska säga… Framförallt en bild på Svante där ansiktet är mitt i skarven, och på så sätt försvinner nästan helt.

Jag gillade Polarnattens Leende, men för mig är Vinterpalatset strået vassare. Jag gillar bilder och jag tycker verkligen om att bilderna får ta plats.
Så, tänker du bara köpa en av dom skulle jag rekommendera den sistnämda 😀

Förlaget bakom är Vildmarksbibilioteket. Svante Lysén hittar man annars på www.svantelysen.se

Boken kan hittas hos Bokbörsen

Lämna ett svar