Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vi skaffade oss en vindsäck för drygt tio år sedan. Då i första hand för turskidåkning. Vi använde den lite till det men sen blev det snålt med turskidandet.

Vindsäck som skydd vid paddling

Vindsäcken har dock kommit till användning inom paddlandet. Vi har haft den med då och då under den svalare årstiden som extra skydd. 

Klart smidigt skydd för både paus, fika, lunch och om man verkligen behöver skydd om det har hänt något.

Gör det verkligen någon nytta med tunn vindsäck?

Det är lätt att tro att en så tunn väv inte gör någon skillnad. Det gör det verkligen, att komma i lä gör grym skillnad för temperaturen.

De flesta vindsäckar har plats för 1-2 fler personer men det finns även enmansvarianter och även större.

Vi har en Hilleberg som är för tre personer. För två är den klart rymlig och det är lätt att få plats två och även kunna fixa med lite matlagning.

Fördelen med flerpersoners vindsäck och vindskydd jämfört med enmansvarianter som annars är ganska populära bland paddlare är att en vindsäck för 2-3 personer tar mindre plats och väger mindre än en mer kajaktraditionell så kallad Storm Cag. Sen är det ju alltid mysigare att vara fler 🙂 dessutom kan man enklare värma varandra i en vindsäck. Det går att avända en Tarp som vindsäck såklart, bara att snurra in sig i den, men en vindsäck är lite mer utrustad med dragkedjor, öppningar för att göra användandet enklare och mer ändamålsenligt.

Mest fördelar tycker vi alltså. Sen fungerar vindsäck klart sämre som reservkapell och paddeljacka men det är ju en annan sak 🙂

Sök efter Vindsäck hos Amazon

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar