Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vilket Gott Slut! Nyår i Blekinge med snö

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Oftast firar vi nyår inomhus men ibland lyckas vi få till det 🙂 Tid Ute Räknas brukar vi ju säga  🙂 Jag och Pia tog vårt VE-25 och stack till Hällaryds skärgård i Blekinge på nyårsafton och paddlade/tältade ut det gamla och in det nya året! Vi bodde på Ö Bokö där vi fick skotta (hade med spade) undan 20-30cm snö innan vi satte upp tältet. Blev mat, lite fotonörderi och lite slöande innan vi somnade sött tidigt. Sen upp strax innan tolvslaget för att kolla in lite fyrverkerier innan vi återigen somnade sött:)

Kajakpackning på snövall vid Nytäppet badplats
Kajakpackning på snövall vid Nytäppet badplats
Fint med snö på öarna och extra tyst i skärgården
Fint med snö på öarna och extra tyst i skärgården

Jag och Pia stack till Blekinge på nyårsafton, startade i Nytäppet, har aldrig sett badplatsen snötäckt tidigare. Kul.
Det blåste ingenting, solen pressade sig igenom molnen då och då. Helt perfekta förhållanden. Enkelt att sjösätta; bara sätta sig i kajaken och glida på snön ner i vattnet.

Vi paddlade runt bland öarna och gick ut och rundade Tärnö. På Tärnös västsida träffade vi Kenneth som misstänkt att vi tog den rutten.
Paddlade tillbaka och gick iland för natten på Östra Bokö. Kenneth paddlade inåt för att fira nyår på land. Det låg cirka 30cm på tältplatsen så vi skottade undan lite snö och slog upp tältet. Det blev kanonmysigt.

Efter lite mat och dryck somnade vi ganska tidigt, men vi satte klockan så vi var uppe en sväng kring tolv och spanade på lite fyrverkerier. Grannt, men vilket slöseri…

På morgonen var det betydligt gråare väder, men himla mysigt då med, lite mer snö kom under natten så det var ännu vitare och helt tyst, vi tog en sväng bland öarna innan vi for hemåt igen. En fantastisk finavslutning på 2005 och en kanonstart på 2006. (16+11km).
Betydligt gråare på nyårsdagen, men mycket fint, alldeles tyst och lugnt

Kenneth hängde med en runda
Kenneth hängde med en runda
Snöig nyårsnatt på Östra Bokö
Snöig nyårsnatt på Östra Bokö
Tältet uppe, snart mörkt
Tältet uppe, snart mörkt
Snöigt på Östra Bokö i Blekinge
Snöigt på Östra Bokö i Blekinge


och vilken God Start!!

Och det blev så himla bra; Snötäckt skärgård! Knappt nån vind! Lite snöfall strax innan tolvslaget! Skön paddelrunda genom snötäckt Hällaryd skärgård innan vi drog hemåt igen. Perfekt sätt att fira nyår på!

12 svar på ”Vilket Gott Slut! Nyår i Blekinge med snö”

 1. Wow! Fina bilder (som vanligt!).
  En trend tydligen – En clapotis och en spygrön ellesmere för vinterturer – Kolla

  Fast ni hade ju mycket mer snö 🙂
  Ha det! Mvh Johan

 2. Vi som ställde in vår Blekingetur på grund av snö fast vi har varm stuga. Det blev lite skidåkning utanför Lund i stället.

 3. Årets sista och årets första på en gång – lite avundsjuk blev man nog. Och grönt & orange var det tydligen som gäller ja..
  / Ulf

 4. Konstigt detta! Jag tycker ju att det är så himla snyggt med vit kajak. 😉

  Sitter och spanar ut över solbestrålad snöklädd klippa. Det är ju lätt att fatta att man borde haft en paddel framför sig – istället för ett tangentbord. Kanske imorgon.

  God fortsättning!
  Patric

 5. Ja, det är mycket som är konstigt 😉 Och visst borde man ha paddel istället för tangenbord framför sig, men det gäller ju inte bara just nu utan alltför många timmar om året…
  Och vitt syns ju inte mot snön 😉

 6. Och det blev en god fortsättning!
  Jag bytte bort tangentbordet mot paddel och skärmen mot horisont. Visst var det så att kajaken inte syntes så bra mot snön. Men på det stora hela var det väldigt skönt, och vackert…

  Långlunch till folket!

 7. Det er fantastisk å se fine bilder fra Sverige pa vinterern … (og jeg tenkte det var kalt ut in sjøen her i California nyårsaften.) Takk for ”Posting” på Pnet,

  Hilsen

  Val

 8. Såg er när ni körde förbi med kajakerna. Jag förstår att ni hade en härlig nyårstur, blev onekligen lite avundsjuk när jag såg de fina bilderna.
  Göran KajakSyd

 9. Very impressed with your winter paddling/camping trip! I would like to do that sometime…I’d likely melt all the snow burning many campfires! HAHA!!

Kommentarer är stängda.