Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vildmarksmässan 2008

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Nu är det Vildmarksmässa i Älvsjö. Har gått några varv och spanat lite. Känns som om det var rätt hyfsat med folk igår, och nu i helgen blir det säkert mer.

GetOut bygger på höjden.

talt.jpg

Som vanligt vill man se fler utställare/tillverkare/leverantörer men utbudet är väl okej i alla fall. Rätt så gott om kajakutställare, liksom förra året. Men det saknas fortfarande måååånga. Mässan delar utrymme med flugfiskemässan liksom förra året och i hallarna runtom är det Antikmässan.

Lite nyheter finns det oxå såklart, men kanske inget som sticker ut så där värst. Verkar dock som om Tahe Marine har gjort en uppryckning och det är ju lite roligt.

Finns en hel del intresanta föredrag och bildvisningar oxå och även en del fotoutställningar. På bilden nedan berättar Ulrika Larsson sin HBB-tur runt Sverige.

ulrika.jpg

handpresso.jpgKoolaste prylen på mässan som jag sett hittills är nog Handpresso, som jag inte sett förut. En handpumpad espressobryggare!! Man använder kaffepods i den. Verkar klart smidig för friluftsbruk. En sån får jag nog shoppa!

[youtube]0UELSG1ZwIE[/youtube]

[youtube]g4rlW4YC7PU[/youtube]

Lars-Kristian från Uppsala var på Vildmarksmässan i går och har skrivit lite om det.

Förra året skrev jag såhär om mässan.

11 svar på ”Vildmarksmässan 2008”

 1. Var hittar ni så’na kaffepads här i sverige? Jag har en kaffepad-kaffebryggare och importerar alltid mina kaffepads ifrån Tyskland – har inte hittat de någonstans i Karlskrona eller Växjö.

  Svara
 2. Har inte jagat pods än, fick med en förpackning. Men en sökning på google gav en bra hög med svenska träffar så det ska nog lösa sig. Och man kan säkert få hjälp att hitta på

  Svara
 3. För mig är ingen konsumtion längre ”självklar”. Jag smakade på kaffet under mässan … jävligt gott. Men! Jag jag tror inte att ”ekologisk-konsumtion”, som ersättning till annan konsumtion, leder till hållbar utveckling. Jag tror att alternativet ”avstå-konsumtion” leder till en bättre framtid. Alltså! Jag fortsätter att ta bilen till Oxelösund för att paddla (med en viss bismak) men avstår ”kaffepumpen”, trots den goda smaken.

  Svara
 4. För mig är inte mycket självklart alls 😉 Och det är klart det är bra att tänka sig för och det gäller ju inte enbart shopping utan det mesta man företar sig.
  Och att köpa en espressopump kan väl knappast räknas som nån ”ekologisk konsumtion” på något vis utan bara vanlig konsumtion helt enkelt 😀

  Provar ”pumpen” hemma nu, kanongott och det lär nog inte smaka sämre ute i skärgården.

  Svara
 5. Jag kör med mocca-bryggaren ett tag till. 😉 den kommer att räcka länge. Smaken är inte mycket sämre och priset mycket lägre. Nu har jag inte gjort en livcykelanalys vare sig på mocka-bryggaren eller ”kaffepumpen” och kommer inte att göra det. Pumpa på :-). Jag håller med, det smakade j-ligt gott.

  Svara
 6. Med viss partiskhet kan jag säga att kaffepods finns på välsorterade Ica affärer, av märket Illy.

  /Joel
  Västervik

  Svara

Lämna ett svar