Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vetebröd med kardemummasmak

vetebröd

En av mina absoluta favoriter! När man är sugen på nått sött så är det bara att röra ihop. Jag brukar ha med mig två-tre påsar färdig mjölblandning på längre turer. Ibland går alla åt, ibland ingen. Men det känns bra med en socker-backup 😀

2 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 tsk bakpulver
1/2 dl strösocker
2 msk torrmjölkspulver
1/2 tsk stött kardemumma
25 g matfett (knappt 1 msk flytande smör)
ca 1/2 dl vatten

Hemma: Blanda ner de torra ingredienserna i en hållbar påse.

Ute: Tillsätt matfettet och fördela det i mjölblandningen. Häll vattnet i påsen, lite i sänder. Knåda degen (fortfarande i påsen). Dela degen i 4 delar, platta till dom och stek i panna, på ganska låg värme tills de är gyllenbruna.

Extra: På bilden ovan toppad med mandelmassa och en liten godisbit för att göra det extra nyttigt!

från: Friluftsmat av Anita Forssell

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera