Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vem är det som skräpar ner överallt?

Att komma fram till en fin ö i skärgården eller till en fin plats överlag i naturen som är nedskräpad är så himla tråkigt. Oavsett om det är toapapper, matrester, fimpar, våtservetter, engångsgrillar, flaskor, burkar, möblemang så är det kass. Har du släpat ut en full förpackning, ren servett eller nåt annat borde du väl kunna ta med den hem igen?!

Jag blir så trött! Känns också som om det blir värre och värre.

Frågar man någon så är det aldrig de utan alltid någon annan. Det är heller sällan just paddlarna, cyklisterna, båtägarna, husbilisterna eller vilken grupptillhörighet som finnes. Det är någon annan grupp. Paddlarna skyller på seglarna, seglarna skyller på paddlarna och motorbåtarna, husbilisterna skyller på motorcykelåkarna, bilägarna skyller på vanlifarna osv.

Svaret är nog som med så mycket annat; det finns idioter i precis alla grupper.

Vi har kommit till öar ute i skärgården där det mest troligt precis varit paddlare och hittat matrester, toapapper, bajspapper, våtservetter, grillar, plast med mera. Vi har även kört förbi en husbil en kväll och sen passerat igen morgonen dagen efter och sett kvarlämnade grejer. Kommit upp till sjön där man mött någon lokal på vägen som troligtvis skräpat ner. Alla grupper lämnar ibland skräp men alla gör det såklart inte.

Ibland (relativt ofta) plockar vi upp efter andra, men inte alltid. Ibland säger vi till, ibland inte, det beror liksom på förutsättningarna.

Snälla. Vi kan väl hjälpas åt att dels hålla rent själva och dels informera andra. Skyll inte på andra, skräpa inte ner, plocka gärna upp. Skärp er helt enkelt!

Dela håll sverige rent till exempel, www.hsr.se

Vem är det som skräpar ner överallt?

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera