Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vejbystrand / Skälderviken

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Inte så stora vågor idag
Inte så stora vågor idag

Idag tog vi en sväng i Skälderviken vid Vejbystrand. Helt platt, lite tunn issörja inne vid kanten och 100 meter ut. Vi paddlade bort mot Magnarp och tillbaka. Lite små isflak här och där med inte mycket. På den dryga timmen vi var ute hann issörjan bli märkbart tätare och med utbredd, går fort när det inte blåser. För kallt var det inte, runt nollan.

Skönt med lite frisk luft idag med!

Fint ljus på sena eftermiddagen
Fint ljus på sena eftermiddagen
Solen tittade fram lite snabbt då och då, men höll sig mest bakom
Solen tittade fram lite snabbt då och då, men höll sig mest bakom
Börjar lägga sig så smått igen. Dags för vind och plusgrader?
Börjar lägga sig så smått igen. Dags för vind och plusgrader?
Speglingar
Speglingar

7 svar på ”Vejbystrand / Skälderviken”

 1. Du/Ni tar fantastiska bilder! Undrar vad du har för kamera? Noterar att Ni paddlar i samma vatten som jag-Kullabygden?Hälsningar Ylva

  Svara
  • Tack. De senaste bilderna är tagna med en Pentax Optio W90, men vi har haft lite blandade (canon, olympus, fuji, panasonic) vattentäta kameror. De flesta ger helt okej resultat. Vi har haft en del som oxiderat sönder lite väl snabbt senaste åren.
   Kul med fler paddlare i dessa krokar, vi bor utanför Ängelholm, vi kanske syns på vattnet framöver.

   Svara
 2. Erik, Jag förutsätter att det är en orange W90 ?!!!? Och så hoppas jag att den är mer vattentät en min, som just nu är på akuten, får se om den överlever.

  Dock skall jag säga att de bilder jag tog över vattnet (rätt många)blev riktigt bra i varierande ljusförhållanden samt att även de jag tog under vattnet (rätt få!!!) också blev bra. Så håller den bara tätt kan jag rekommendera kameran.

  Svara
  • Nej, det blev en grön, det är Pias kamera 😉 Men planen är en kamera till så det finns hopp för lite orange där. Om det inte blir en Sony då. Vi får se hur Pentaxen klarar sig framöver och även nästa kamera vad det nu blir.

   Svara

Lämna ett svar