Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vege å – gods, träd och massa änder

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Solen lyser från klarblå himmel

hellre ute än inne

En solig och fin fredag är det ju synd att slösa bort. Det fick bli en sväng i Vegeå idag, länge sen jag var där. Startade vid vägen mellan Ängelholm och Utvälinge, paddlade först uppåt en bit förbi godset, var bitvis rätt bra skjuts på vattnet så det gick lite trögt… Rätt gott om träd och bråte gjorde bitvis framfarten till rena terrängpaddlingen 😉 Runt godset var det helt galet mycket änder, kände sig som en riktig marodör när man skrämde upp hundratals änder och ”puttade” dem framför mig nån kilometer…

Vände och gled med tillbaka ner till Skälderviken och sen tillbaks till bilen igen. Skönt att ta sig ut några timmar, få lite luft och sol samt vifta lite med paddeln.

Träd

Bunker eller begravningsplats

Vad är detta?

Vegeholms gods

Vegeholms gods

Snart ute vid havet, Kullaberg skymtas

Nästan ute vid havet, Kullaberg skymtar i bakgrunden

1 svar på ”Vege å – gods, träd och massa änder”

  1. Det är en fin paddelsträcka. Jag gjorde nästan samma sträcka i mars 2008. Den där bunkern tror jag är någon grav eller ett kapell. Tittar man in genom gallerdörren ser man något som liknar ett altare men en fin bild av en ängel uthuggen i stenväggen. Man undrar ju vem som lägger sina resurser på en sådan bunker långt ut i skogen.

    Svara

Lämna ett svar