Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Har man eget boende vill man såklart ha möjlighet att elda med ved. Både mysigt och värmande. Dessutom är vedhanteringen trevlig. Gött att vara ute och fälla nåt litet träd, såga upp i lagom bitar, bära till vedskjulet, hugga till lagom vedträn, spänta till små stickor. För att sedan låta det torka och bära in till kaminen, spisen eller kakelugnen så småningom. Lite lagom utepyssel , lite rörelse och lite frisk luft.

Vi har en liten vedbod som vi byggde precis när vi flyttade hit. Blir nog att vi bygger en ny när vi tömt den nuvarande då den är lite liten. Kanske blir ny nästa eller nästnästa år, är ingen brådska.

Fast lite mer vedförvaring på tomten gör ju inget. Snickrade ihop en liten vedtriangel. Tyckte formen blev trevlig. Botten är av 45×95 reglar, ”takstolarna” av 45×70 och ytterst ligger fjällpanel. Djupet är cirka 55cm för att passa två 25cm-vedklabbar med luft mellan. 25cm kan låta lite men det är perfekt för kakelugnen. Vedtriangeln penslades med järnvitrol så blev den lite gråare snabbare.

Hela triangeln vilar på ett par bitar slipers som hittades i gömmorna.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar