Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vedhämtare

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vedhämtare

Vedhämtare kan behövas både hemma och på utflykt. Hämta in ved vill man såklart göra då och då. Har man inget vedförråd eller ingen spis/kamin/ugn att elda med ved i är det bara att beklaga. Ut på Booli, Blocket eller Hemnet och leta hus med ordentlig värme- och myskälla 🙂 Eller dra ut till närmaste vindskydd eller eldstad.

Här är några bilder på en enkel vedhämtare, gjord av två pinnar och lite flagglina eller annat lämplig rep/snöre. Smidig att bära in lagom mängd ved. Perfekt att ta med sig ut också då den knappt tar någon plats utan ved.

Kan göras hur krånglig som helst. Jag tog två pinnar ute (eller om det var i vedboden) och så lite flagglina på det. Går såklart alldeles utmärkt med hemmavirkat rep och ädelträ om man har sådana böjelser. Istället för pinnar kan man använda rör, kvastskaft eller vad  man nu vill ha och hittar med lagom tjocklek. Längd på pinnar och snören anpassas efter normal vedlängd. Vi försöker hålla vår ved till knappt 25cm längd då vår kakelugns eldstad är 25 i fyrkant, och då passar de bra i köksspisen också även om den sväljer längre. Går även fint att hämta längre pinnar med denna om man är ute och röjer sly eller liknande.

Såg, borr och borrmaskin underlättar.

Tror jag hittade tanken på Pinterest  som är perfekt för inspiration, men ursprunget kan nog vara från  http://campinglivez.com/2014/02/06/how-to-carry-firewood-and-logs-btw-you-dont-need-pvc-a-couple-of-sturdy-branches-and-cord-or-rope-should-work-just-fine/

Smidigt vedhämtare som knappt tar någon plats hoprullad
Tar knappt nån plats hoprullad
Enkelt men kan krånglas till såklart :) Kompakt vedhämtare.
Enkelt men kan krånglas till såklart 🙂

Lämna ett svar