Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vattentätt från Panasonic, Lumix DMC-FT1

lumix_orangelumixvatten

Panasonic har varit på hugget när det gäller digitalkameror (med mera) de senaste åren. För kajakbruk har de haft undervattenhus som så klart funkar bra, men blir klumpiga om man vill ha kameran i flytvästen.

Nu kommer de med en vattentät modell, Lumix DMC-FT1,  som dessutom finns i både orange och grönt!!! Kan passa bra till kajakparken! Koolt!

DMC-FT1 är en kamera med många funktioner som låter dig fånga dina ögonblick, oavsett miljö. Den är utrustad med ett vidvinkelobjektiv på 28 millimeter, 4,6x optisk zoom, en upplösning på 12,1 megapixlar och funktionen iA (Intelligent Auto). FT1 är testad under samma tuffa förhållanden som  Panasonics stöttåliga och väderbeständiga datorer – TOUGHBOOK.

Kanske lite onödigt med så många pixlar, men det är ju det köparna tittar på… Jag har inte lyckats förstå om kameran har inbyggt objektivlock/objektivskydd. Om den inte har det (precis som Pentax) lär man få gott om vattendroppar på frontlinsen och det är ju så där skoj. Där har Olympus varit duktigare med inbyggt skydd som går för när man stänger av kameran.

Kameran är vattentät ner till 3 meter och ska klara fall från 1,5 meter. Jag gillar att objektivet är så pass vidvinkligt som motsvarande 28mm. Inbyggd bildstabilisering har den såklart och film kan spelas in i nästan HD kvalitet.

Och vill man inte ha den i nån snygg färg finns den även i silver, känns ungefär lika spännande som vitt och/eller svart 😀

Priset är visst inte satt ännu, men den ska finnas tillgänglig i april.

Kolla efter kameror hos Prisjakt

lumix_green

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

9 svar på ”Vattentätt från Panasonic, Lumix DMC-FT1”

  1. Med tanke på att de de flesta slutade använda småbild för runt 10 år sedan tycker jag att begreppet är ganska intetsägande. Visst, nu är formatet påväg tillbaks, men det är ett riktigt entusiastformat.

    Svara
  2. Att ange brännvid överlag är ganska onödigt och svårbegripligt nu när storlekarna på bildsensorerna varierar kraftigt från kompakternas pyttesmå till mellanformatskamerornas ganska stora, men de flesta är vana vid det. Jag tror mer på bildvinkel, men det kommer ta lång tid att vänja om…

    Svara

Kommentera