Vattentäta kameror från Canon och Fuji

Canon Powershot D10 under vatten

Det har länge i princip bara varit Pentax och Olympus som har haft vattentäta digitalkameror, men det var inte länge sen Panasonic kom med sin första och nu kommer både Canon och Fuji med varsin.

Canons heter Powershot D10 och är vattentät ner till 10 meter och ska tåla att tappas från drygt en meter höjd. Zoom med 3x omfång, motsvarande 35-105mm. 12 megapixlar och den ska klara kyla ner till tio minusgrader.

Dessvärre ser det inte ut som om den har nåt objektivlock och det är lite synd, blir så himla lätt vattendroppar då… Men Canon brukar göra trevliga kameror som ger bra tekniskt bildresultat (schysta färger och rimligt brus) så det kanske är en sån här man ska ha ändå?! Listpriset på D10 är 3900 kronor. Hade de nöjt sig med att göra den vattentät till 3m hade nog priset blivit rimligare. Läs mer om D10 på Canons Newsdesk.

Fujifilm Finepix Z33 WP

Fujifilms modell heter FinePix Z33 WP och är vattentät till 3m, den har tio megapixels och 3x zoomomfång även här motsvarande 35-105mm. Finns i flertalet färger. Här är listpriset satt till 2500. Utan att ha sett dessa båda kameror på riktigt känns Fujin betydligt enklare.

Båda dessa kameror har motsvarande 35mm som kortaste brännvidd, medan Olympus senaste Tough 6000 & 8000 och Panasonics nya Lumix DMC-FT1 har 28mm. Jag gillar vidvinkel och kan ofta tycka att 35mm är lite väl långt…

Får se om det blir nya vattentäta kameror i år eller om vi kör vidare med våra Olympus 790SW ett tag till.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

17 tankar på “Vattentäta kameror från Canon och Fuji”

 1. Lockande. Det vore coolt att ha en vattentät kamera att montera på en pod i nosen på kajaken. Det skulle ge lite nya vinklar på paddlingsbilderna. Vissa kameror har tydligen så att man kan ta bilder med ett visst intervall under väldigt lång tid…Då skulle man kunna ta en bild var 10:e minut under hela paddlingen.

  Svara
 2. Vet att Pentax har intervalltagning, det använde jag lite när jag hade en sån för ett par år sedan, det kan bli riktigt kul.
  Tillsammans med till exempel stickypods.com kan man placera kameran nästan varsomhelst.

  Svara
 3. Hej Erik. Nu hoppar jag väldigt i ämnet men jag tänkte bara fråga dej var man bäst annonserar en kajak till salu. Jag är tvungen att sälja min älskade Buccaneer (i toppskick), efter en handledsoperation, och har annons på Utsidan + Blocket. Tänkte bara om du som expert kan tipsa om andra forum.Kanske finns dylika som jag ej hört om. Tack,om du har möjlighet att svara. mvh Peter

  Svara
 4. När blev jag expert? 😉 Kanotförbundet har köp&sälj. Orust kajak har oxå liksom Escape och säkert några till. Men Utsidan och Blocket är ju definitivt de med flest besökare och räckvidd.

  Svara
 5. Man kan kanske få för sig att ni har en viss rutin av kajakhandeln, åtminstone när det gäller köpa i a f.. 😉
  Men till canonen, ser det inte ut som objektivet sticker ut en bit – och att man kanske skulle kunna klämma dit ett egentillverkat lock? Typ som på min..?

  Svara
 6. Canon fick av er gott betyg gällande tekniskt bildresultat…
  Vilken av Pentax och Olympus kan jämföras med C med avseende på det?
  Hade både P o O ett litet färdiginbyggt lock på sina skapelser?

  Dags att shoppa loss snart.

  Svara
 7. Hej Erik,

  När du testat den nya Canon är jag jättenyfiken på att höra vad du tycker. Jag är inte så nöjd med min Pentax W10.

  Sen går jag och drömmer om en digital systemkamera, men Magnus och jag är inte överens om det är Nikon D80 eller Canon EOS?? vi ska ha. Vilken skulle du rekommendera?

  Svara
  • Hej Malin!
   Du kan väl köpa en vattentät Canon så testar jag!! 😀 Gärna en Panasonic, Olympus och Fuji oxå så kan vi jämföra!!

   Nikon eller Canon spelar mindre roll, ta den som känns bäst. Båda kan ge lika bra bilder. Bättre att välja på grunder som; hur den känns i handen, att man har kompisar som har samma system och kan hjälpa till och/eller låna ut objektiv och prylar. Oftast så är Canons kameror snabbare på att fokusera och det kan ju vara ett plus när den lilla börjar kuta omkring 😉

   Man växer in i vilket system som helst. Själv var jag Nikonfantast på den analoga tiden, men har kört Canon sen jag skaffade digital systemkamera. Min är några år gammal nu, tror det blir en ny till hösten eller våren, väntar nog in Canon EOS 60D eller vad efterföljaren till 50D kan tänkas heta. Vill du låna min och testa nån vecka eller så får du hojta tlll.

   /erik

   Svara
 8. I like a design of canon and it’s 10m deep,but I wish 28mm wide end. Fuji, 3m water resistance suitable for shooting in aquarium.

  Svara

Kommentera