Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Vattentäta fodral: Aloksaks, Lifeproof, Sealline & Aquapac
Vattentäta fodral: Aloksaks, Lifeproof, Sealline & Aquapac

Iphonefodral finns det ungefär hur många som helst. Men de flesta är bara som ett skydd eller de flesta är nog egentligen bara för att telefonen ska se lite annorlunda ut.

Men ett vattentätt fodral är inte så dumt att ha ibland. Inte för att jag själv har nåt större behov av att bli nådd på vattnet, men ibland OFTA är det roligt att slänga ut en bild på nätet från paddlingen eller så. Det finns också många roliga program för att logga sin rutt på telefonen. Telefonen kan såklart också ses som en säkerhetspryl och då kan det vara vettigt att ha den tillgänglig. Men har man den som säkerhetspryl ska man definitivt fundera på hur lätt (eller svår) den är att hantera med handskar och/eller blöta fingrar… När man testat det ett par gånger kanske det blir att köpa en VHF eller nåt annat istället? Överlag fungerar pekskärmar rätt så dåligt med fuktiga fingrar och det blir verkligen inte bättre för att man sätter ett extra skikt plast framför eller drar ner omgivingstemperaturen under inomhusnivå…

Jag har och har använt ett par olika fodral:

Aloksaks – tunna påsar med ziplock. Smidiga som tusan, men känns inte helt tillförlitliga. Har använt dessa påsar till allt möjigt (de finns i massa olika storlekar), men som enda skydd för telefonen vet jag inte om jag skulle lite på dem om det är badläge. Men de är perfekta för böcker, papper, block och annat som man kanske inte är lika rädd om. Ibland åker även datorn med i ett sånt men då även i ett vadderat fodral och i ett skapligt torrt packutrymme.

Sealine electronic case S – hyfsat smidigt med ziplockstängning. Känns skapligt tåligt. Ziplock känns ofta lite spännande tycker jag, men denna är ändå klart rejäl.

AquaPac Mini Electronic Case – Känns tåligt och rejält med bra stängning. Ingen vidare passform men det ryms däremot lite blandade telefoner däri. Eftersom passformen är sådär blir inte bilderna så skojiga då objektivet hamnar för långt från plasten, men annars funkar den helt okej.

LifeProof – rätt så nytt, tror det hade premiär i somras. Ingen svensk återförsäljare ännu vad jag sett. Riktigt bra passform och bara liiite tjockare än vanliga ”snyggfodral”. Det som känns klart bäst men också det enda av dessa tre som enbart är anpassat för iphone 4/4S. Går att använda med hörlurar/headset då det har utgång för det. Skyddar inte bara mot fukt utan gör även telefonen stöttålig. Finns hos iPhonebutiken.

Nu har jag inte hårdtestat dessa och använt dem massor under vatten utan bara använt fodralen ibland för att kunna ta en bild, ta emot ett samtal eller logga en tur. Har ofta LifeProof eller Sealline på vid cykling, skogslufs och promenader hemomkring när det är regnläge eller svettläge 😉 Tror jag fuktskadat en telefon genom att bara ha den i benficka vid lite svettigare aktiviteter och en annan i en ”tät” skaljacksficka vid en del regn. Kondens och fukt inifrån tål de inte heller så bra.

Vill man nåt ha nåt bra som inte är så klumpigt är nog Lifeproof modellen. Tillägg några år senare: fortfarande mycket nöjda med Lifeproof, har använd dem på både iPhone 4, iPhone 5 och iPhone 6, väntar på fodral till sex plus 🙂

Blandade fodral finns hos t.ex. iPhonebutiken.se

LIfeproof
LIfeproof

 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

11 svar på ”Vattentäta Iphonefodral”

 1. smilbanden åkte upp lite extra på väg genom blekinge när vi läste din status Carin 😉 Du är nog sveriges främsta iPhonedskaltestare! Och vilket sammanträffande att det bara var nån vecka efter att 4S finns i butik 🙂

  Men annars tror jag att det krävs rejälare prylar för att hålla riktigt tätt (vilket vi ju också märkt på kamerafronten). Rejälare och klumpigare är nog modellen om man ska bada mycket eller vara helt säker.

  Svara
 2. Hejsan på er!
  Om nu ändå vill ha tag i ett lifeproof fodral för oss bara paddlar några gånger om året, vart köper man det då?
  Dvs vart har ni hittat era?

  Glada paddelhälsningar

  Svara
 3. Jag kör med Sealine, en liten till Iphonen och ett stort till Ipaden. Inget jag skull undervattensplåta med men i en fick på västen eller i en packlucka har det fungerat bra hittils. Att ha med Ipaden vattenskyddad men användbar ändå är guld värt.

  Svara
 4. Jag kör min gamla iphone 4 med ”Amphibx GO” fodralet från http://www.h2oaudio.se
  Funkar klockrent till alla sjökorts/nav appar och det blir faktiskt riktigt bra kort även under vattnet, måste dock hålla den väldigt stilla.

  Svara

Lämna ett svar